Сьогодні День народження відомого ілюстратора Владислава Єрка
01.07.2018

 

   Пауло Коельо, побачивши книгу "Снігова королева", сказав: "Це, мабуть, найдивовижніша дитяча книжка, яку я бачив у своєму житті". Книги з його ілюстраціями видають у Великобританії, Норвегії, США, Польщі, Південній Кореї, Китаї та багатьох інших країнах світу, здобуваюють понад тисячі захоплених рецензій та відгуків і не перестають радувати дорослих та дітей.

 

    Цікаві факти про Владислава Єрка:

 

  •   Не завершив навчання в Українському поліграфічному інституті імені Івана Федорова через конфлікт з викладачами. 
  •    Колеги з видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» люблять називати знаменитого ілюстратора «Єрко-геніальєрко».
  •    Успіх до Владислава Єрка прийшов після видання книг Карлоса Кастанеди. Також він ілюстрував книги Пауло Коельо. Ілюстрації Єрка до книг Коельо видавництво «Софія» навіть випустило окремим альбомом, пояснюючи це тим, що «при багаторазовому збільшенні в ілюстраціях Єрка проступають все нові й нові деталі».   

    

 

  •       Художник при створенні ілюстрацій використовує  папір, туш, темперу, акрил, акварель, тобто фарбу на водяній основі. А от у «Казках туманного Альбіону» п’ятдесят відсотків роботи було виконано на комп’ютері.
  •      У 2005 р. вийшла "Снігова королева" англійською двома виданнями і стала лідером продажів англійського видавництва «Templar».
  •       Співпраця художника з «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» почалося у 1993 році, коли Владислав обійшов усі видавництва зі своїми ілюстраціями до "Снігової королеви" та "Казками туманного Альбіону" і всі йому відмовили. Лише завдяки іншій ілюстраторці Катерині Штанько йому вдалося потрапити до Івана Малковича та його видавництва.

 

 

Нова книга "Спрінгфілд" розповість все, що ви коли-небудь хотіли дізнатися про «Сімпсонів» 

 

Ілюстрація до книги Г.Х. Андерсена "Снігова королева"

   

  •    Новий український переклад трагедії Шекспіра "Гамлет" у перекладі Ю. Андруховича, який проілюстрував В. Єрко, був удостоєний Гран-прі Львівського Форуму видавців 2008 року.
  •     Під час одного з інтерв'ю ілюстратор зауважив, що йому було б надто важко проілюструвати "Майстер і Маргарита" М. Булгакова.
  •      Книги Пауло Коельо мали значний успіх саме після створення ілюстрацій Владиславом Єрком до них. Теж саме стосується "Чайка Джонатан Лівінгстон" Річарда Баха.
  •     Найлегше художнику, за його словами, вдалися ілюстрації до книги "Гамлет" В. Шекспіра (в перекладі Юрія Андруховича). Він якраз тоді довго нічого не малював і пропозиція Івана Малковича була дуже доречною.

 

Інтерв'ю з ілюстраторкою Марією Кінович

 

Ілюстрація до книги Г.Х. Андерсена "Кресало"

 

Ілюстрація до книги Річарда Баха "Чайка Джонатан Лівінгстон"

 

 Читайте також: 5 книг, що змусять вас подивитися на світ інакше

 

Приєднуйтесь :)

Інстаграм Фейсбук  / Телеграм  Твіттер 

YouTube

 

 


Каталог