Сила волі більше не працює!
01.07.2019

 

     Сила волі актуальна у непозитивному середовищі. Вона закінчується тоді, коли ми прокидаємося і беремо в руки смартфон. Сила волі часом виснажує і врешті в певний момент вона може підвести нас. Ми  не можемо бути повністю незалежними, і часом важко весь час переборювати перешкоди. Погодьтеся, легше втілити плани, задуми та ідеї, коли все, що оточує нас, сприяє, а не навпаки, відволікає,  від головного. У наш час, коли щастя є настільки близьким і водночас невловимим, а темп життя та технології слугують досить сильним відволікаючим фактором, дуже важливо сформувати "збагачене" середовище, яке максимально сприятиме реалізації цілей. Тому якщо ви втомились безрезультатно боротися з вашими поганими звичками або вам набридло вести розсіяний спосіб життя, ви хочете стати цілеспрямованими і досягати мети, тоді ці десять порад стануть вам у нагоді:

 

1. Почніть з найпростішого, з фізичного рівня. Якщо вас оточує безліч речей, які обтяжують вас, позбудьтеся їх. Віддайте одяг, який не вдягаєте. Викиньте шкідливу їжу, і тоді вам не захочеться її скуштувати. Викиньте речі, які просто накопичуєте. Поставте собі ліміт: один ящик, одна шафа. Це все допоможе зберігати вашу енергію для більш важливих речей. Це все стосується і електронної пошти. Хай у вашій поштовій скриньці буде не більше 40 повідомлень. Потурбуйтесь про те, щоб у вашому середовищі не було тригерів, які відволікали вас.

3.  Так само з вашим часом. Встановіть ліміт на користування соцмережами (автор рекомендує 10 хвилин). Він радить видалити їх зі свого смартфону і використовувати телефон лише при потребі і навіть залишати його в автомобілі, щоб вдома максимально бути присутнім і будувати глибші і кращі стосунки з сім'єю.

4. Будьте тут! Коли ви на роботі, зануртеся повністю у цей процес ("потік"), коли вдома - приділяйте весь час і увагу близьким. Якщо ви мусите виходити на зв'язок у вихідні, виділіть певні години і повідомте про них колегам. Тоді вони стануть більше поважати і вас, і ваш час.

5. Працюйте не більше 40 годин на тиждень. Ментальна, розумова праця виснажує за коротший період, ніж фізична. Тому найбільш ефективним буде повне занурення у робочий процес на 90-120 хвилин з наступними 20-30 хвилинами зміни діяльності, переходу в інше середовище. Це дозволить вам відновитися і краще зануритися в роботу. Якщо не відпочивати повноцінно, то і якість результатів буде знижуватися. Дозвольте собі відпочинок!

6. Але головне - тримайте постійний зв'язок зі своїми глибинними цілями. Щодня вранці і ввечері після молитви, медитації, творчості чи спорту записуйте головні речі, які б хотіли втілити. Щотижня аналізуйте пройдений шлях і ставте нові цілі.

7. Постановка цілей на рік сама по собі не дієва. Ви маєте досягнути пікового стану і у ньому поставити собі питання про цінності, якість стосунків та бажані цілі. Детально все це описати і на основі цього будувати своє життя (не обмежуючись одним роком, ставлячи цілі на 3-5 років вперед).

8. Дуже важливий зворотній зв'язок. Якщо ви проанонсуєте майбутній проект, ви будете нести більшу відповідальність. Суспільний тиск - це вагомий рушій у зміні ваших звичних способів дії.

9. Постарайтеся зменшити участь у вашому житті людей, які тягнуть вас на дно або у минуле. Оточіть себе людьми, які намагаються стати кращими, які вже кращі за вас. Це дуже важкий крок, але він вас вбереже від втрат.

10. Ставте перед собою вищі і вищі вимоги, тільки тоді ви матимете змогу змінюватися. Відомі люди, люди, які досягнули успіху, генії часто не були особливими людьми, вони просто потрапляли у такі ситуації, коли б вони не змогли чинити інакше. Створіть собі таку ситуацію, створіть своє оточення, свій світ, і хай він вас вас стимулює бути тим, ким ви насправді бажаєте стати.

 

Читати книгу

 

Читайте також: 5 надзвичайних книг для відпустки

 

 Статтю підготувала Олеся Лісова

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter, Telegram

Дивіться на YouTube.

 


Каталог