Вітаємо усіх книголюбів з Всесвітнім днем книги!
23.04.2018

 

  Сьогодні усі книголюби світу відзначають Всесвітній день книги та авторського права. 

  ЮНЕСКО обрала цю дату не випадково. Усе з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня померли Шекспір, Сервантес і де ля Вега, народився Моріс Дрюон, Халлдор К. Лакснесс, Володимир Набоков, Жозеф Пла і Мануель Вальєхо. Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Сьогодні Всесвітній день книжки святкують у 190 країнах світу.

 

На супутнику Плутона з'явилися кратери казкових персонажів

 

 

  Це свято має на меті сприяти поширювати задоволення від книжкок і читання. Щороку 23 квітня у всьому світі проводять святкування, мета яких - визнати чарівну силу книг, що є зв'язком між минулим і майбутнім, мостом між поколіннями та культурами. З цієї нагоди ЮНЕСКО та міжнародні організації, які представляють три основні галузі книжкової індустрії - видавців, книгорозповсюджувачів та бібліотеки, вибирають місто яке стає Світовою книжковою столицею, щоб упродовж наступного року підтримувати своїми власними ініціативами імпульс святкування Дня книги аж до 23 квітня наступного року.

Оголошено лауреатів Пулітцерівської премії

 

  На батьківщині Сервантеса цю дату вшановують конкурсом - безперервного читанням "Дон Кіхота". Читці змінюють один одного протягом 48 годин.

 

  Тож ми бажаємо вам побільше цікавих книжок і захоплюючого читання!

 

Щоб дізнаватися ще більше зі світу книг, знаходьте нас в своїй улюбленій соціальній мережі:

Інстаграм Фейсбук  / Телеграм  Твіттер 

YouTube


Каталог