Netflix зніме серіал за книгою Салмана Рушді «Опівнічні діти»
21.07.2018

      Netflix придбав права на екранізацію роману британського письменника індійського походження Салмана Рушді «Опівнічні діти». Вперше книга була опублікована в 1981 році, за неї письменник був удостоєний декількох престижних літературних премій.

      У романі дітей багатого мусульманина і бідного індуса підмінили при народженні. Користуючись прийомами магічного реалізму, Букерівський лауреат досліджує тему поділу Індії та Пакистану. Головний герой, що володіє містичними здібностями, Салем Синай, народжений 15 серпня 1947, в День незалежності Індії. Коли хлопчина підріс, він виявив, що і інші діти, народжені в цю ніч, мають паранормальний дар.

Салман Рушді

      «Опівнічні діти» тричі вигравали премію «Букер»: в 1981 році як кращий роман, в 1993 і 2008 - до 25-ї та 40-ї річниці премії як кращий твір з усіх, що її отримували. Книга також включена в список 100 кращих книг BBC Culture і в рейтинг 100 кращих книг в історії світової літератури за версією The Daily Telegraph.

      «Опівнічні діти» - один з найбільших романів в історії. Він актуальний і до цього дня. Ми дуже раді стати першими, кому вдасться зробити з цього твору мистецтва серіал», - так висловився віце-президент Netflix Ерік Бармак, промовчавши про те, що одного разу титулований роман уже був екранізований. У 2012 році індо-канадський режисер Діпа Мехта зняла повнометражний фільм, який, однак, не сподобався ні глядачам, ні критикам.

      «Я дуже радий, що «Опівнічні діти» отримають нове життя завдяки Netflix і з великим нетерпінням чекаю спільної роботи, щоб допомогти в створенні серіалу», - заявив Рушді на своїй сторінці в Twitter.

 

Нагадаємо, на екранізацію очікує також одна з книг славнозвісного Джорджа Мартіна.

 

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог