5 книг, які допоможуть повірити у власні сили
25.01.2018

 

 

 Регіна Бретт "Бог дає таланти всім. 50 уроків, щоб знайти себе та справу всього життя"

 

  Регіна Бретт, описуючи різні історії маленьких людей, знову і знову змушує нас повірити у власні сили, свій шлях, свої уміння. ЇЇ історія - це історія самотньої матері, яка у 22 роки опинилася без роботи, без жодних навичок, щоб її отримати, але, не зважаючи ні на що, не здалася. Почавши з невеличкої роботи у похоронному бюро, письменниця все ж таки змогла втілити свою мрію - писати про звичайних, на перший погляд, людей, які роблять незвичайні речі. Кожна історія пронизана величезною любов'ю, неймовірною проникливістю та ідеєю, що кожен здатен втілити свою мрію, якщо буде досить щирим та наполегливим. 

  Книги Регіни Бретт наповнюють силою, радістю, вірою й свободою для того, щоб бути собою. До них хочеться повертатися і перечитувати знову й знову!

 

 

Ерік-Емманюель Шмітт "Пан Ібрагім та квіти Корану"

 

    У тринадцять років Момо опиняється сам-на-сам зі світом. Він єврей і живе в єврейському кварталі Парижа. Він відчуває свою непотрібність і, щоб відчути ласку, ходить до повій. Одного разу він знайомиться з господарем крамниці Ібрагімом, який навчає хлопчика радіти життю, помічати красу, посміхатися.

    Саме розуміння мудрого наставника, любов та добро, які він дарує, допомогають Момо повірити у себе і в людей. Він багато чому вчиться, стає мудрішим і впевненішим у собі. Мсьє Ібрагіму вдається змінити життя хлопчика і відкрити йому новий світ.

   Автор пише про важливість в житті кожного турботи, розуміння, любові в сім'ї, близьких, адже саме вони допомагають нам по-справжньому повірити у себе. Ніякі посади, матеріальні здобутки не замінять цього. Прочитавши цю просту і водночас глибоку книгу, ви зрозумієте, що змінюватися не важко, якщо не боятися шукати нових друзів і мати чисте серце.

 

 

 

Річард Бах "Нічого не буває випадково"

 

   Це не просто тепла і дуже красива книга, яка залишає у читача відчуття простору і пристрасне бажання приєднатися до компанії бродячих льотчиків на власному маленькому старовинному літаку з відкритою всім вітрам кабіною. Це твір про те, що страх - це просто одна з наших думок, яка стає почуттям. Що позбутися від цього почуття можна тоді, коли дізнаєшся всю правду про те, що відбувається, і після цього тобі вже нічого боятися. 

   Книга "Нічого не буває випадково" вчить нас простих речей, про які ми завжди знали, але забули. Вона нагадує, що потрібно завжди вірити у власні сили, слухати своє серце - і тоді будь-які труднощі стануть лише ще одним кроком до свободи. 

  Тисяча випадковостей і тисяча друзів приходять до нас, щоб показати, як долати перешкоди, з якими, на перший погляд, дуже складно впоратися самотужки ... І поки ми віримо в свою мрію - ніщо не випадково. 

    

 

 

Елізабет Страут "Мене звати Люсі Бартон"

 

  Після нескладної операції лікарі не квапляться виписувати Люсі Бартон, адже її організм відмовляється видужувати. Причини хвороби Люсі невідомі, однак саме через ці ускладнення до неї приїжджає мама, з котрою героїня не спілкувалася впродовж багатьох років. Про що можуть говорити мати і дочка: минуле та сьогодення, дітей і родичів, любов і прощення. Але замість цього Люсі та її мати обговорюють абсолютно чужих їм людей - сусідів, зірок, телеведучих, діляться плітками, міркують про місця, де жодного разу не бували. Справа в тому, що це єдина нейтральна територія, на якій вони можуть перебувати удвох без можливості підірватися на одній з мін. А їх багато. Наприклад, батько, який замикав Люсі у дитинстві в старій вантажівці, її чоловік, якого ненавидить вся сім'я, або брат, який спить поруч зі свинями перед тим, як їх зарізати. 

    Це історія життя людини, котра зазнала чимало лиха в дитинстві, та не зламалася. Про те, що іноді варто бути дещо безжальними і не боятися позбавлятися зайвого на шляху до мрії. Залишати, коли потрібно, рідний дім; роботу, яка не дає можливості розвитку; і навіть колись начебто коханого чоловіка. У неї не вірив ніхто, але вона ні на мить не сумнівалася, що буде писати і саме ця віра та постійне вдосконалення майстерності допомогли Люсі стати успішною письменницею.

   

 

Анна Барнс "Як бути впевненим у собі"

   Упевненість не виникає сама по собі і потрібен час для того, щоб виховати її. Нескладні поради, мотивуючі висловлювання й думки відомих людей, що зібрані на сторінках цієї книжки, дадуть шанс здолати будь-які перешкоди й виховати впевненість у собі. Ця книга не лише допоможе повірити у власні сили, а й надихне вас на нові звершення, на які ви раніше не могли зважится. Дуже надихаюча, мотивуюча та практична книга, яка стане кожному у нагоді.

 

 

 

Що читати, щоб писати: 5 книг про письменницьку майстерність

 

 


Каталог