5 книг про жінок, які надихають
08.03.2019

 

   

        У цей чудовий день 8 березня, день боротьби за права жінок та міжнародний мир, ми хочемо нагадати вам, любі, які ви  талановиті і сильні, розумні і прекрасні, ви можете все! І книги, які ми підібрали для вас, саме про це.

 

    "Світло Парижа" Елінор Браун - це дві історії: молодої художниці та її бабусі, які тісно переплилися, щоб розповісти про те, як важко жінкам робити вибір бути такими, якими вони хочуть бути насправді. Це неймовірно гарно книга про Париж Гемінгвея та Фіцджеральда, його світло, яке змінює тебе назавжди, про пошук себе і свого кохання. Про боротьбу з умовностями і стереотипами, за можливість бути собою, за своє омріяне, а не накинуте батьками чи суспільством, щастя. Це оповідь про зв'язок поколінь і неминучість втрат. Коли ти не приймаєш себе і не є собою - це і є найпевніша втрата, найболючіша, коли ти проживаєш життя порцелянової фігурки. Воно не твоє, ти знаєш це, але нічого з цим не можеш зробити. Коли інші жінки грають ось ці завчені ролі: ролі гарної домогосподарки, добропорядної дружини, а ти не можеш, бо ти усвідомлюєш те, що відбувається. Тобі їх жаль, але вони, хай і несвідомо, самі обрали цей шлях. Будьте собою, робіть те, що любите, каже нам авторка, "робіть це завжди, якщо це дає вам щастя... Робіть те, що насичує ваші душі і не слухайте нікого, хто скаже вам, що це вас зруйнує"

 

 

 

 

    Ще одна книга про внутрішню свободу і важливітсь бути собою, справжньою - "Майже вільна" Дідьє Ван Ковеларт. Молода дівчина, чемпіонка з пілотажних маневрів, після аварії прикута до інвалідного візка. Вона втратила здатність ходити, та понад усе мріє про небо — лише у польоті відчуває себе по-справжньому вільною. Доля звела її з чоловіком, який, ховаючись за костюмом офісного працівника, марить горами. Дівчина спробувала відкрити для нього не лише небо, але й своє серце.

 Вийшов тизер до фільму про Лесю Українку

 

   Після нескладної операції лікарі не квапляться виписувати Люсі Бартон, адже її організм відмовляється видужувати. Причини хвороби Люсі невідомі, однак саме через ці ускладнення до неї приїжджає мама, з котрою героїня не спілкувалася впродовж багатьох років. Про що можуть говорити мати і дочка: минуле та сьогодення, дітей і родичів, любов і прощення. Але замість цього Люсі та її мати обговорюють абсолютно чужих їм людей - сусідів, зірок, телеведучих, діляться плітками, міркують про місця, де жодного разу не бували. Справа в тому, що це єдина нейтральна територія, на якій вони можуть перебувати удвох без можливості підірватися на одній з мін. А їх багато. Наприклад, батько, який замикав Люсі у дитинстві в старій вантажівці, її чоловік, якого ненавидить вся сім'я, або брат, який спить поруч зі свинями перед тим, як їх зарізати. 

    "Мене звати Люсі Бартон" - це історія життя людини, котра зазнала чимало лиха в дитинстві, та не зламалася. Про те, що іноді варто бути дещо безжальними і не боятися позбавлятися зайвого на шляху до мрії. Залишати, коли потрібно, рідний дім; роботу, яка не дає можливості розвитку; і навіть колись начебто коханого чоловіка. У неї не вірив ніхто, але вона ні на мить не сумнівалася, що буде писати і саме ця віра та постійне вдосконалення майстерності допомогли Люсі стати успішною письменницею.

 

 

 

  «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків» - це збірка п’ятдесятьох життєписів видатних українок, до якої увійшли оповіді про Катерину Білокур, Лесю Українку, Лілію Пустовіт, Ліну Косенко, Ольгу Харлан, Софію Яблонську тощо. Авторами текстів стали Катерина Бабкіна та Марк Лівін, ілюстрацій - Анна Сарвіра та Юлія Тверітіна.

   Книжка створена, «щоби захоплюватися не завжди простими життями та не завжди справедливо оціненими досягненнями українських жінок та дівчат усіх часів, їхнім професіоналізмом, вірністю своєму покликанню, їхньою працею на користь усього людства».

 

 

     З чого починається шлях до успіху? І що може трапитися на ньому? Чи справді люди, які досягли вершин і так багато говорять про «цінності навчання на помилках», могли коли-небудь помилятися? Американська письменниця Джессіка Бекол вирішила глибше дослідити ці питання. В основі книжки «Право на помилку» — двадцять п’ять інтерв’ю з успішними жінками, які працюють у найрізноманітніших сферах: від мистецтва до фінансів та технологій. Усі вони зізнаються, що стали цілеспрямованими та позитивними лідерками лише завдяки власним помилкам і висновкам. Історії про серйозні життєві ситуації, кумедні епізоди та найжорсткіші робочі моменти, а також безліч корисних порад — ось що ви знайдете на сторінках цієї книжки. Це ідеальне чтиво для жінок, які лише починають власну кар’єру і прагнуть розвиватися, а також для кожного, на чию думку, успіх чекає лише на тих, хто ніколи не помиляється.

 

 

 

 Читайте також: 5 книг, які допоможуть повірити у власні сили

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter, Telegram

Дивіться на YouTube.

 

 


Каталог