5 неймовірних книг про справжню дружбу
09.06.2020

 

Кейтлін Аліфіренка, Мартін Ґанда, а також Ліз Велч "Я завжди писатиму у відповідь"

 

 

    Це незвичайна книга про дружбу, адже дружба, яка виникає між героями, довжиною в океан. Але від того вона не менш справжня. Листуючись, хлопчик із Зімбабве та дівчинка з США, дуже змінюються. Різні країни, долі, світогляди не стають на заваді - вони поєдналися завдяки щасливому випадку, щоб розповісти нам неймовірну історію, яка від того не менш реальна. Адже це справжня подія, яка сталась у житті авторів - Мартіна Ганди та Кейтлін Аліфіренки. "Я завжди писатиму у відповідь" - дуже зворушлива книга, у ній герої вчаться допомогати один одному, переборювати життєві труднощі та знаходити у цьому мінливому  світі себе. Їхні листи стали містком, який допоміг їм втриматись у життєвому морі негараздів та турбот, він змінив їхнє життя і не лише їхнє...

 

Елена Ферранте "Моя неймовірна подруга"

 

 

 

Темпераментна й відверта розповідь про жіночу дружбу тривалістю в ціле життя, яка підкорила весь світ, яку із захватом читають і феміністки, і домогосподарки, і їхні чоловіки, тепер виходить українською.

Ніжну Елену і запальну Лілу сусіди звикли бачити завжди разом. Навчатися, щоб стати багатими, — такою була їхня дитяча мрія. Але життя повело дівчат до неї різними шляхами. Розумниця Елена наполегливо здобуває освіту, а обдарована Ліла працює в сімейній взуттєвій майстерні, готуючись до весілля. Постійно змагаючись і зростаючи в цьому суперництві, подруги залишать однолітків далеко позаду. Проте в Італії 1950-х років вирватися зі світу невігластва, насилля і батьківського диктату непросто. Це наче гра, у якій Елена і Ліла зробили різні ставки. Яка з них переможе?  

 

Фенні Флеґ Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка" 

 

Ця книга - це доля однієї непересічної сім'ї протягом ХХ століття, і водночас величезна порція душевності, легкого іронічного гумору та любові. Любові до життя, до людей, до смачної їжі, щирих розмов. 

Після прочитання цієї книги у вас з'явиться відчуття, що ви завжди знали цих героїв і нізащо не захочете з ними розлучатися. Бо саме з такими людьми, відданими, щирими, справжніми, трішки з власними тарганами, але завжди чуйними і добрими, хочеться пройти свій життєвий шлях.

Їхні історії зворушують до глибини душі, тому книга читається на одному подиху. Вона про неперехідні цінності, які ніколи не минають. Навіть якщо проходять найкращі часи і покоління змінюються одне за одним, люди здатні об'єднуватися, не дивлячись на відмінності, і дарувати любов та підтримку просто так, бо це звичайна річ й інакше просто бути не може.

 

Ерік-Емманюель Шмітт "Пан Ібрагім та квіти Корану"

 

 

У тринадцять років Момо опиняється сам-на-сам зі світом. Він єврей і живе в єврейському кварталі Парижа. Він відчуває свою непотрібність і, щоб відчути ласку, ходить до повій. Одного разу він знайомиться з господарем крамниці Ібрагімом, який навчає хлопчика радіти життю, помічати красу, посміхатися.

Саме розуміння мудрого наставника, любов та добро, які він дарує, допомогають Момо повірити у себе і в людей. Він багато чому вчиться, стає мудрішим і впевненішим у собі. Мсьє Ібрагіму вдається змінити життя хлопчика і відкрити йому новий світ.

Автор пише про важливість в житті кожного турботи, розуміння, любові в сім'ї, близьких, адже саме вони допомагають нам по-справжньому повірити у себе. Ніякі посади, матеріальні здобутки не замінять цього. Прочитавши цю просту і водночас глибоку книгу, ви зрозумієте, що змінюватися не важко, якщо не боятися шукати нових друзів і мати чисте серце.

 

Джон Бойн "Хлопчик у смугастій піжамі"

 

Дев’ятирічний Бруно разом із сім'єю переїжджає зі свого комфортабельного будинку в Берліні до нового дому у загадковому місці Геть-Звідси, де його батька призначають комендантом концтабору. Випадково він знайомиться з єврейським хлопчиком Шмулем, маленьким в’язнем. Між ними зароджується справжня дружба, яку, однак, розділяє колючий дріт.

До чого можуть призвести різні погляди на світ, дивна логіка дорослих, а також сила долі й божевілля випадку? Про це і навіть більше розповідає дивовижна книжка «Хлопчик у смугастій піжамі».

 

 

Читайте також: 5 чудових книг про море

5 надзвичайних книг для відпустки

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter, Telegram

Дивіться на YouTube.

 

 

 


Каталог