20 років Гаррі Поттеру: нові обкладинки
28.04.2018

      Обкладинки книг про Гаррі Поттера майже так само відомі, як і сам головний герой. У найвідданіших фанатів серії справжнє свято: до 20-річчя від дня виходу «Гаррі Поттера і філософського каменя» - першої книги з циклу історій про знаменитого хлопчика-чарівника - всі сім частин були перевипущені з новими, чорно-білими обкладинками.

      Їх автором став Брайан Селзник - відомий американський ілюстратор дитячих книжок. «Я великий шанувальник Гаррі Поттера, ілюструвати цей цикл романів Дж. К. Ролінг - неймовірна честь для мене», - зізнався Селзник. Обкладинки приховують сюрприз: якщо з'єднати їх разом в правильному порядку, то вийде цілісна картина з головними героями.

      Селзник полюбляє антикварний чорно-білий стиль, і його м'які обкладинки "Гаррі Поттера" продовжують цю тему. Сім книг, розміщених пліч-о-пліч в хронологічному порядку, створюють одне зображення, яке розповідає історію Гаррі, починаючи з його прибуття школу магії до фінальної битви.

      Селзник, описуючи себе «неймовірним шанувальником Гаррі Поттера», говорить, що він «був неймовірно нагороджений», тим, що йому дали шанс проілюструвати ювілейні видання і хотів, щоб його твори відобразили «відносини між персонажами», в тому числі Герміону Грейнджер, Рона Візлі і Альбуса Дамблдора.

      Особлива проблема, за його словами, полягала в тому, що він вирішив створити сім обкладинок, які залишалися б на самоті, але, разом з цим створювали б один загальний образ. «Для того, щоб це реалізувати, знадобилось десятки і десятки ескізів», - говорить він.

      Видавництво "Scholastic" також планує випустити «колекційний» комплект в упаковці, розроблений художником у вересні. Основна ж серія буде випущена 26 червня в м'якій обкладинці.

      Серія Роулінг вперше була випущена у Великобританії в 1997 році, це була книга "Гаррі Поттер і Філософський камінь". Наразі продано 180 мільйонів копій в США, більше 500 мільйонів по всьому світу.

      Така концепція вже була реалізована українським видавництвом А-ба-ба-га-ла-ма-га.

 

      Нагадаємо, що Джоан Роулінг поділилась новою інформацією щодо нового фільму "Фантастичні звірі та де їх шукати: Злочини Гріндельвальда".

 

Читайте нас також на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

 

Дивіться на YouTube.


Каталог