"Убити пересмішника" перевидадуть як графічний роман
10.09.2018

      Знаменитий роман американської письменниці Харпер Лі "Убити пересмішника" вперше випустять у вигляді графічної новели. Видавництво HarperCollins обіцяє, що книга потрапить на прилавки в листопаді 2018 року.

      Малюнками та адаптацією книги, яка з 1960-го по 2016 рік була видана загальним тиражем 30 млн примірників, займеться ілюстратор Фред Фордем. Раніше він працював над ілюстративної передачею «Пригодами Джона Блейка» Філіпа Пулмана. Промальовування картин під «Пересмішника» зараз в самому розпалі, але, як заявляє видавництво, адаптація роману у виконанні Фордема повністю відповідає оригінальній книзі. Адже хоч суть графічного роману трохи схожа з коміксом, в ньому сенс сюжету передають дійсно картини, а не картинки.

      Видання буде містити 260 сторінок ілюстрацій. Фред Фордем визнає, що, коли його підключили до майже «шпигунської романтичної атмосфери» секретності, в якій велася адаптація твору в 2016 році, йому було «досить складно».

 

      «Це майже більше, ніж художній роман - це культурна подія», - сказав він.


      Художник також зазначає, що нова графічна версія не повинна розглядатися молодими читачами як полегшена альтернатива повного тексту.

 

      «Я читав книгу в школі, а потім знову в університеті. Читання тільки графічного роману без традиційного тексту майже напевно буде шкодити оригінальному роману, а також і графічному роману в деякому роді. Це потрібно читати разом з книгою, а не замість неї».

      Харпер Лі, яка померла в минулому році, довго опиралася випуску альтернативних версій "Пересмішника". Тільки в 2014 році вона погодилася на електронне видання. А через рік приголомшила світ продовженням знаменитого роману, яке було видано під назвою "Піди вартового постав".

      За 89 років життя Харпер Лі, яка входить до числа найвідоміших письменників США, написала всього дві книги. Її дебютний роман "Убити пересмішника" вийшов в світ 11 червня 1960 року і миттєво став бестселером, а в 1961 році отримав престижну Пулітцерівську премію. У 1999 році "Убити пересмішника" став найкращим романом століття згідно з результатами опитування американського "Бібліотечного журналу". Популярності роману сприяло здобуття три "Оскара" фільмом, в якому одну з головних ролей зіграв голлівудський актор Грегорі Пек.


Каталог