topbook
09.06.2018

ТОП дитячих книг, які перечитують дорослі
Отже, 10,7 мільйонів дорослих людей у ​​Великобританії вважають, що читання дитячих книг це спосіб настройки на ностальгічні спогади, які допомагають їм розслабитися. На першому місці, абсолютний переможець, історія «Лев, чаклунка і платтяна шафа» (англ. The Lion, the Witch and the Wardrobe), автор Клайв Стейплз Льюїс.

Нарнія - казковий світ. У ньому тварини вміють розмовляти, а володіння магією - це звичне для всіх справу. Одного разу четверо дітей виявили двері в звичайному шафі, яка веде в цю саму дивовижну країну. Потрапивши в неї, вони дізналися, що влада в Нарнії належить тепер злий чаклунки, наслав на всю Нарнію Столітню зиму. Але зруйнувати заклинання і звільнити жителів країни зможе тільки дитяче безстрашність. Звичайно ж їм в цьому допоможуть благородний лев Аслан- справжній король і творець Нарнії, жителі цієї доброї і чарівної країни і недолугий фавн містер Тумнуса.
Саме ця класика дитинства була майже одноголосно обрана англійськими жителями книгою, яку приємно перечитувати в будь-якому віці. Класичний фентезійний роман, який вперше був опублікований в 1950 році, переміг жорстку конкуренцію з боку іншого широко поширеного фаворита - твір "Таємничий сад", автор Френсіс Еліза Бернетт.

Ця історія починається в кінці XIX і початку XX століть. Мері Леннокс приїжджає з Індії в Йоркшир. Коли Мері переїжджає, вона не знає, як по-доброму і ввічливо ставитися до людей. Її батьки померли, коли Мері було всього дев'ять років, але за життя вони не приділяли достатньо часу дитині. Тому дівчинка росла завжди озлобленої і самотньою, не знаючи навіть, як заводити друзів. Коли вона виявляється в маєток Місселтуейт у свого дядька (поміщик Арчибальд Крейвен), вона знайомиться зі служницею Мартою і її братом Дікен. Вони були бідними, але жили щасливо, люблячи один одного. Мері зустрічає і Коліна Крейвена, сина дядька, який також, як і вона сама, був нелюбим. Колін прикутий до ліжка через свою «хвороби». Одного ранку Мері знаходить в маєток занедбаний сад. Вона і її друзі починають доглядати за цим садом, і в міру того, як той починає розквітати і по-весняному пахнути, діти теж «розцвітають» і «оживають». У той же час характер Мері змінюється, вона змінює своє ставлення до людей, заводить друзів, і вони також бачать її зовсім з іншого боку.

Згідно з проведеним опитуванням, дві третини дорослих згодні з тим, що читання перед сном допомагає їм краще заснути. Дослідження також показало, що є певні типи художньої літератури, які більш ефективні при розслабленні британців, ніж інші. Три з п'яти хотіли переглянути або перечитати книгу, якої вони насолоджувалися в дитинстві, і кожен десятий вважає, що дитячі книги найкраще підходять перед сном.

За даними дослідження, звернення до дитячої літератури сприяє, в переважній більшості, зростання позитивних емоцій серед нації. Більше половини людей відчувають почуття щастя, читаючи історію з дитинства.

Читання книг нашої молодості перед сном може також допомогти сформувати наші творчі здібності на наступний день. Дослідження показало, що дві п'ятих дорослих використовують книги з дитинства, щоб запалити свою уяву, в той час як один з десяти сказав, що вони допомагають, коли їм потрібно бути більш творчими.

ТОП 30-ДИТЯЧІ КНИГИ, ЯКІ ДОРОСЛІ ХОЧУТЬ перечитувати:

Лев, чаклунка і платтяна шафа
таємничий сад
Діти Залізниці
Чарлі і шоколадна фабрика
Обори
Острів скарбів
Вітер у вербах
Хоббіт
Трилогія Володар Кілець
Пригоди Аліси в Країні Чудес
Книга джунглів
Робінзон Крузо
чорний Красень
Великий і добрий велетень
Матильда
Вінні Пух
Пітер Пен
Казка про Кролика Пітера
Швейцарська Сім'я Робинзонов
злодюжки
Джеймс і гігантський Персик
Над прірвою у житі
Дивовижний Чарівник з країни Оз
Пригоди Гекльберрі Фінна
павутиння Шарлотти
Енн із зелених дахів
Дуже Голодна Гусениця
Ластівки і Амазонки (Swallows and Amazons)
відьми
Чарівне Далеке Дерево (The Magic Faraway Tree)


Каталог