СтивенКинг
14.05.2018

Чому цю книгу Стівна Кінга неможливо знайти в книжкових магазинах?
Стівен Кінг є одним з найбільш плідних авторів Америки, чиї незліченні історії та книги можна знайти практично в будь-якому магазині в країні. Однак є один роман, який Автор вирішив не видавати через реальних злочинів, які він породив.

Середній шанувальник Кінга, можливо, не знайомий з книгою 1977 року "Лють". Спочатку опублікований під своїм псевдонімом Річард Бахман, Кінг написав роман у 1966 році, коли він ще вчився в середній школі. У ньому молода людина на ім'я Чарлі Декер викликається в кабінет директора своєї середньої школи після нападу на вчителя. Він йде на лайливу тираду з причин, які він не розуміє, але спонукають його до вигнання. Потім Декер йде до свого шафки, щоб взяти напівавтоматичний пістолет, спалює залишився вміст і вбиває двох інших викладачів, перш ніж взяти в заручники весь клас алгебри.

В результаті виникає протистояння, в якому студенти, які починають як заручники, стають мимовільними спільниками, як свого роду Стокгольмський синдром, і вони починають більше ідентифікувати себе зі своїм викрадачем, ніж ті, хто намагається покласти край конфлікту і повернути речі до статус-кво.

Кінг дозволив книзі вийти з публікації в 1998 році після реальних трагедій, нібито натхнених "Люттю", які змусили його відчути себе морально зобов'язаним написати твір. Книга існувала деякий час в збірнику романів 1985 року під назвою "Книги Бахмана", який також включав «The Long Walk» (Довга прогулянка), «Roadwork» (Дорожні роботи) і «The Running Man» (Людина, що біжить). Зрештою, відбитки "книг Бахмана" скоротилися з чотирьох історій до трьох, оскільки Автор дозволив "Люті" померти тихою смертю у видавничому світі.

Сьогодні цікаві читачі все ще можуть отримати копію, але вони повинні бути готові заплатити від 500 до 700 доларів на Amazon, щоб зробити це.


Як зазначає Business Insider, роман був номером два в списку книг BookFinder 2013 року, які все ще користуються великим попитом. До цього дня роман як і раніше вважається однією з найбільш суперечливих книг в США.

 

Чому ж тоді Кінг, розум, що стоїть за збоченими і жахливими історіями, такими як "Мізері", "Воно" і "Кладовище домашніх тварин", вирішив дозволити цій книзі випасти з друку? Відповідь можна побачити 1 грудня 1997 року на середній школі штату Кентуккі . 14-річний Майкл Карнейл приніс три зброї в школу і відкрив стрілянину по групі учнів, що моляться в колі. Троє були вбиті і п'ятеро поранені, а один більше ніколи не міг ходити. за словами місцевого доповіді поліції, Карнейл потім кинули свою зброю і здався .

Пізніше поліція виявить копію "Люті" в шафці Карнейла. Це був четвертий шкільний інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, в якому влада виявила, що вбивця був, можливо, під впливом тепер вже не друкованого роману Кінга.

У 1996 році 14-річний Баррі Дейл Лоукайтіс вбив свого вчителя алгебри і двох студентів, перш ніж бути обеззброєним викладачем, якого він намагався взяти в заручники в середній школі в Мозес-Лейк, штат Вашингтон. Він нібито стверджував, що був натхненний "Люттю".

У 1989 році 17-річний Дастін Пірс взяв клас з 11 студентів у заручники і під дулом пістолета в середній школі округу Джексон в Маккі, штат Кентуккі, за повідомленнями очевидців, намагався відтворити сюжет "Люті". Після девятичасового протистояння він здався поліції.

У 1987 році Джеффрі лайн Кокс тримав 60 однокласників під дулом пістолета в середній школі Сан-Габріель в Каліфорнії, перш ніж бути обеззброєним деякими з студентів. Він, як відомо, читав "Лють" кілька разів, як повідомляє Los Angeles Times.

Незабаром після інциденту 1998 року Кінг, як кажуть, подзвонив своєму видавцеві і зажадав, щоб книга була знята з друку. Видавець, як повідомляється, погодився.

 

Кінг не відразу відповів на прохання Fox News обговорити книгу. Однак незабаром після смертельної шкільної стрілянини в Ньютаун, штат Коннектикут, в 2012 році в початковій школі Sandy Hook, Кінг опублікував 25-сторінкове есе під назвою «Зброя», в якому він пояснив свої аргументи на користь вилучення роману.

"Знадобилося б більше одного тонкого роману, щоб змусити (стрільців) робити те, що вони зробили. Це були нещасні хлопчики з глибокими психологічними проблемами, хлопчики, над якими знущалися в школі і били будинку батьківським зневагою або прямим насильством", - написав він. - "Моя Книга не зламала (їх) і не перетворила їх в убивць; вони знайшли в моїй книзі щось, що говорило з ними, тому що вони вже були зламані. Проте, я бачив "Лють" як можливий каталізатор, тому я витягнув її з продажу. Ви не залишаєте банку з бензином, де хлопчик з пристрастями до пожежі може покласти на неї руки. "


Автор, якого зараз 70 років, каже, що він не відчував ніякого юридичного тиску, який закликає його витягти книгу, тільки моральне зобов'язання, яке про


Каталог