Пуллман
23.07.2018

BBC екранізує легендарні "Темні початки" Філіпа Пулмана
Шанувальники культової серії фентезійних книг Філіпа Пулмана "Темний початку" десятиліття чекали адаптації улюбленого твору. І, схоже, вони дочекалися!

Британський телеканал BBC випустить восьмисерійний міні-серіал "His Dark Materials", заснований на трилогії Філіпа Пулмана "Темні початки". Шоу екранізує всі три романи автора: "Північне сяйво", "Чудовий ніж" і "Янтарний телескоп".

З початку публікацій в 1995 році трилогія Пулмана заслужила популярність у всьому світі. У 2005 році письменник отримав Премію імені Астрід Ліндгрен, еквівалент Нобелівської премії в дитячій літературі.

«Північне сяйво», «Чудовий ніж» і «Янтарне скло» оповідають про пригоди дівчинки на ім'я Ліра Белаква. Вона живе у світі, де у кожної людини є деймон - частина душі, втілена в тілі тварини. Разом з іншими дітьми і Деймоном Пантелеймоном Ліра проводить час в Оксфорді, де проживає, оскільки є сиротою. Її опікун - полярний дослідник і дядько лорд Аріель. Одного разу пропадає Роджер, кращий друг Ліри, і дівчинка дізнається про таємничу організації, яке викрадає дітей, щоб робити з ними щось жахливе. Ліра пускається на допомогу другові. Про це якраз і розповідав «Золотий компас», який зняв Кріс Вайц.

Вважається, що фільм провалився в прокаті. Картина вартістю в 180 млн доларів заробила в світі 372 млн, причому тільки 70 з них в Америці. Тоді, в 2007-му, студії не звикли покладатися на закордонні збори. Проблема «Золотого компаса» частково була і в його антицерковної спрямованості, яка припала до душі багатьом західним глядачам.

У «Чудесному ножі» лорд Аріель знаходить спосіб пересуватися між паралельними світами, але для цього необхідна енергія, що вивільняється при розриві зв'язку між Деймоном і людиною. В іншому світі Ліра знайомиться з хлопчиком Уіллом Паррі, володарем чудового ножа, яким можна прорізати вікна між світами.

«Бурштиновий телескоп» знову зіштовхує Ліру зі своєю матір'ю, яка викрадає дівчинку, тоді як її дядько збирається почати війну проти Церкви і проти самого Володаря - першого ангела, який після створення світу оголосив себе богом-творцем. Для перемоги лорду Аріель потрібні Вілл, носій чудесного ножа, і Ліра Белаква, яка повинна стати новою Євою.

Серіал по «Темним засадам» стане першою роботою студії New Line на території британського телебачення. Сам Пулман говорить так:

«Мені завжди подобалося дивитися, як ця історія адаптується в різних формах. Вона була радіопостановці, театральною п'єсою, фільмом, аудіокнигою, графічним романом, а тепер стане серіалом ».
Автор додає, що в останні роки на телебаченні можна було спостерігати, яких глибин може досягати дослідження персонажів, коли для цього є необхідний час.
Режисером серіалу буде Том Хупер, відомий за комедією "Король говорить". Сценарій напише Джек Торн, відомий по серіалу "Покидьки" і "Молокососи". Над серіалом буде працювати студія Bad Wolf Studios, яка випускає "Доктора Хто". Netflix і Apple зацікавлені в тому, щоб виступити дистриб'юторами серіалу по всьому світу.

Напевно вам цікаво, хто ж буде виконувати головні ролі улюбленої трилогії? Головну роль довірили Дафне Кін, яка зіграла Лауру в "Логане". У серіалі вона виконає роль дівчинки Ліри, навколо пригод якої буде будується оповідання. У проект каналу BBC One також записався не хто інший, як Джеймс Макевой ( "Спліт"). Макевой перетвориться в лорда Азріеля - батька Ліри Белаква, мандрівника і дослідника, шановного представника британської аристократії. У акторський склад серіалу слідом за Джеймсом МакЕвоєм записалася Рут Вілсон ( «Лютер»). Вілсон зіграє одного з головних персонажів трилогії - Марісові Колтер, мати Ліри і колишню кохану лорда Азріеля.

Сам Філіп Пулман числиться в команді виконавчих продюсерів. Зйомки під керівництвом виробничої студії Bad Wolf Productions почнуться найближчим часом і будуть проходити в Уельсі.


Каталог