поради
27.07.2018

3 потужних ради, які допоможуть вам прочитати 100 книг в цьому році
Ніяких виправдань! Навіть самому зайнятому підприємцю вдається читати, наприклад, Біллу Гейтсу або Уоррену Баффету.

У чому секрет мислення генерального директора? За словами Джесіки Ма, співзасновника InDinero, це просто - треба просто читати 100 книг на рік. Вона не єдина, хто наполягає на тому, що якщо ви хочете бути супер успішним, вам потрібно більше читати. Такі великі бізнесмени, як Білл Гейтс і Уоррен Баффет, говорять одне і те ж.

Проблема, звичайно, в тому, що ти зайнятий. Більшість з нас хотіли б мати вільний час, щоб згорнутися калачиком з великою книгою і читати протягом декількох годин кожен день, але мало хто з нас можуть втілити мрію в життя. Як ці супер зайняті мільярдери примудряються так багато читати? І, що більш важливо, як ми можемо це реалізувати?

Письменник Даріус Фоукс наполягає на тому, що читати 100 книг на рік просто необхідно, незалежно від вашого графіка. У пості на Medium недавно він запропонував кілька докладних рад про те, як навіть самий зайнятої підприємець може втиснути так багато читання.

1.Покупайте книги заздалегідь.
Коли ви намагаєтеся сформувати нову звичку, доводиться платити, щоб усунути будь-які перешкоди, які можуть заважати вам дотримуватися вашу нову рутину, якими б тривіальними вони не були. Тому ті, хто хоче почати приймати вітаміни, купують вітаміни і Таблетніци, або новоспечені бігуни можуть інвестувати в кращі кросівки. Для потенційних читачів цей принцип диктує, що ви не чекаєте, коли закінчите одну книгу, щоб купити іншу. Ви завжди повинні мати книги, що лежать навколо і легко захоплюються звільнилася від читання рукою.

"Якщо у вас є кілька книг в вашому домі, у вас є більший вибір, і це допоможе вам у формуванні звички", - наполягає Фоукс. - "Ось чому: більшість книг, які ви читаєте, не плануються заздалегідь. Ви не сідайте в січні і не кажіть:" в перший тиждень червня я прочитаю цю книгу. Ви закінчуєте книгу, дивіться на свій інвентар і вирішуєте, що читати далі ... У вас також ніколи немає виправдання, щоб не читати. "
2. Завжди читайте.
Це так само просто, як двічі два - завжди читати. Ні, ви чудесним чином не знайдете незаповнені годинник, щоб поглинути цей роман. Замість цього, ви повинні зробити свідомий вибір, щоб використовувати вечора або віконця в вашому графіку, щоб досягти вашої мети читання.

"Знайдіть спосіб вставити читання в свій графік і свою життєву ситуацію", - говорить Фоукс, який пропонує вам читати в поїзді, в черзі біля кабінету лікаря, під час годування грудьми вашої дитини або під час перерв на роботі. Це може здатися простим радою, але математика Фоукса переконлива. - "Більшість читає 50 сторінок на годину. Якщо ви читаєте 10 годин на тиждень, ви будете читати 26 000 сторінок на рік. Скажімо, середня книга складається з 250 сторінок: в цьому випадку, ви зможете прочитати 104 книги за рік", - підраховує він.
3. Читайте те, що вам подобається.
Хочете багато читати? Тоді не змушуйте себе читати книги, які вам не цікаві на даний момент. Це не урок літератури, з встановленою програмою. Все, що ви заберете і отримаєте, дасть вам деяку цінність.

"Не всі книги призначені для всіх. Книга може бути бестселером, але, може бути, ви не можете витримати те, що в ній написано. Або, може, це не дуже вдалий час читати книги", - зазначає Фоукс. "Якщо Ви не можете перегорнути сторінки, відкладіть книгу і візьміть щось інше, що вас так хвилює, що ви розривається сторінки. Життя занадто коротке (а книг занадто багато), щоб змусити себе читати нудні книги.


Каталог