Мак'юен
01.10.2018

Англійською мовою книга вийде наступної весни.
Букерівський лауреат Іен Мак'юен знову повернувся до жанру наукової фантастики. Його нова книга буде присвячена любовному трикутнику, що склався навколо штучного людини. Дія роману «Машина, схожа на мене» відбувається в альтернативній реальності: в Лондоні 80-х років, де Алан Тьюринг зробив прорив в області створення штучного інтелекту, Великобританія програла Фолклендської війни, а Маргарет Тетчер бореться за владу з Тонни Бенном.

На тлі цих історичних подій розгортається історія Чарлі, людини, «дрейфує по життю і ухиляється від повної зайнятості» і закоханого в студентку Міранду, що зберігає свій секрет. Чарлі купує «штучної людини» Адама і запрошує Міранду, щоб допомогти йому сформувати особистість свого «творіння». Разом пара створила те, що майбутній видавець книги назвав «гарним, сильним, розумним ... і майже ідеальною людиною».

В майбутньому романі Мак'юен створює не тільки захоплюючу історію, а й ставить глибокий моральний питання: що робить нас людьми і чи може машина замінити людину?


Каталог