Інтерв'ю з письменницею Валентиною Ануфрієвою
27.01.2022

Фото: Юрій Бондарєв

Валентина Ануфрієва – дитяча письменниця, викладачка, PhD дослідниця. Почала писати казки для своїх маленьких племінниць, які живуть далеко. Казки в листах стали засобом спілкування і зближення. Наважившись видати першу книжку, не може зупинитися.

В 2018 році світ побачила фантастична повість-пригода «Петро і дракон» українською мовою та «Петя и дракон» російською для дітей 10-12 років+. А в 2019 році – книжка-гра «Буквоїди» для дітей 6+ та повість-розмальовка «Казки Зачарованого Лісу» для дітей 8+. «Буквоїди» увійшли до короткого списку премії «Книжка Року 2019». Рукопис дитячого детективу «Котофеєви» (книжка видана в 2021 році), увійшов до короткого списку здобувачів «Корнейчуковської премії» (2020).

Інтерв'ю записала Анна Ткаченко

- Привіт.

- Привіт.

- Розкажи, хто є письменниця Валентина Ануфрієва? Світ більше знає тебе як філологиню і викладачку. До того ж ти здебільшого займаєшся управлінням якістю в охороні здоров'я і навіть, якщо не помиляюся, робиш PhD дослідження за цією тематикою. І раптом дитяча письменниця? Звідки? (ховає хитру посмішку моя інтерв’юерка – талановита маркетологиня Аня Ткаченко, оскільки знає мене цілу вічність в усіх цих іпостясях. Прим. тієї, яку інтерв’юють).

- Ти вже все перерахувала. Я дійсно філологиня, давно працюю в охороні здоров'я і, захоплюючись простотою і ефективністю принципів управління якістю, викладаю ці підходи лікарям, медсестрам, медбратам і менеджерам. Власне всім, хто мене чує


Каталог