Байопік про Джона Р. Р. Толкіна вийде вже у травні
22.01.2019

     За повідомленням видання «Entertainment Weekly», в кінці минулого тижня кіностудією «Fox Searchlight» було оголошено, що її майбутній біографічний фільм про відомого автора «Володаря кілець», британського письменника Джона Р.Р. Толкіна - під назвою «Просто Толкін» - вийде на екрани кінотеатрів вже 10 травня.

      Режисером кінокартини став Доме Карукоскі, а сценарій написали Девід Глісон і Стівен Бересфорд. У байопіку про творця Середзем'я головна роль дісталася англійському акторові Ніколасу Холту, відомому за фільмами «Мій хлопчик», «Джек - підкорювач велетнів», «Люди Ікс», «Убий своїх друзів», «Рівні» та інших. Крім Холта в акторському складі також вказані Патрік Гібсон, Ентоні Бойл, Колм Міні, Том Глінн-Карні, Крейг Робертс, Лора Доннеллі, Женев'єва О'Рейлі, Пем Ферріс і Дерек Якобі.

      Кінокартина описує юнацькі роки письменника задовго до того, як Толкін створив «Володаря кілець». Сирота, який знайшов дружбу, любов і художнє натхнення серед своїх шкільних друзів в роки, що передували Першій світовій війні. З ними він пішов на фронт, вони були там, в окопах Франції і на полях битв Сомма, випробувавши на собі весь жах війни і гіркоту втрат. Спостереження за людьми різного походження, які борються і вмирають разом, послужило натхненням для створення Братства Кільця надалі - як і друзі Толкіна, багато з яких загинули під час війни.

     Англо-американська актриса Лілі Коллінз (дочка співака Філа Коллінза), яка запам'яталася глядачам за стрічкою «Білосніжка: помста гномів», зіграє кохану дружину письменника - Едіт, що зробила величезний вплив на історію Середзем'я. Ті, хто дивився екранізації «Володаря кілець» Пітера Джексона, ймовірно, запам'ятали любовну історію нащадка нуменорцев Арагорна і ельфійки Арвен. В контексті легендарного Толкіна любовний роман Арагорна і Арвен є наступником любові Берена і ельфійки Лютіен в збірнику ельфійських легенд «Сильмарилліон». Натхнення для цих великих романів прийшло безпосередньо з реальних відносин Толкіна з Едіт: і по сей день їх загальний могильний камінь називає його «Берен», а Едіт - «Лютіен».

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Смотрите на YouTube.


Каталог