З'явився проект «Час пригод», що охопив 54 романи Жюля Верна
11.02.2018

      «Час пригод» являє собою карту, на якій розташовані 54 комірки - за кількістю книг з циклу «Незвичайні пригоди», виданих за життя Верна. При натисканні на ілюстрацію видається коротка довідка про роман і цікавий факт про нього. Перейти до перегляду ресурсу можна за посиланням: verne.tass.ru/desktop.html

      Для зручності навігація здійснюється і за допомогою фільтрів: можна вибрати твори за місцем дії (в космосі, наприклад, або під водою), географії або жанровими особливостями (детектив, любовна лінія і т. і.). Крім того, в «підвалі» проекту є імпровізована книжкова полиця з романами - це ще один елемент навігації, де романи розташовуються від самого об'ємного («Діти капітана Гранта») до самого короткого («Зелений промінь»).

      Проект орієнтований на широке коло користувачів, проте для фанатів творчості письменника цієї віртуальної «енциклопедії» буде замало, але буде цікаво дітям, які тільки відкривають для себе світ літератури.

      Жюль Габріель Верн народився 8 лютого 1828 року. Творча спадщина письменника включає 66 романів, більше 20 повістей і оповідань, понад 30 п'єс, а також ряд наукових робіт і есе. Перший роман циклу «Незвичайні пригоди» «П'ять тижнів на повітряній кулі» вийшов в 1863 році. Всього в цикл входить 68 творів письменника.

      Верн вважається одним з основоположників жанру наукової фантастики, в його творах були передбачені наукові відкриття та винаходи в самих різних областях - від електричного стільця до космічних польотів. За даними ЮНЕСКО, книги письменника займають друге місце за кількістю перекладів в світі, поступаючись лише романам Агати Крісті. Крім того, романи Верна найбільш часто екранізують - налічується понад 200 екранізацій його творів, найраніша з яких датується 1902 роком.


Каталог