Зйомки «Дюни» за романом Френка Герберта займуть два роки.
13.03.2018

      Як написало видання «The Playlist», режисер фільму «Blade Runner 2049» Дені Вільньов, виступаючи в кінотеатрі «Rendez-Vous du Cinema Quebecois» в Монреалі, повідомив, що кінокартина за мотивами науково-фантастичного роману Френка Герберта про піщану планету «Арракіс», зйомками якої він зайнятий в даний час, буде складатися як мінімум з двох частин. Розповідаючи про свою майбутню адаптацію «Дюни», Вільньов сказав: «Мета полягає в тому, щоб зробити два фільми, а може і більше. Щоб зробити «Дюну», ймовірно, буде потрібно два роки».

Фото: Клуб Сімейного Дозвілля

      Ті, хто читав класичний фантастичний роман Френка Герберта, пам'ятають, що він складається з трьох частин. Спочатку «Дюна» була видана автором по частинах в «Analog Science Fiction» з 1963 по 1965 рік у вигляді двох коротких творів - «Світ Дюни» і «Пророк Дюни". Всього ж грандіозна галактична сага «Хроніки Дюни» включає 6 романів, створених автором. Його син - Брайан Герберт в співавторстві з письменником Кевіном Андерсеном продовжив розповідь про всесвіт Дюни, написавши 15 романів і кілька оповідань.

      Першу екранізацію «Дюни» втілив у однойменному фільмі відомий режисер Девід Лінч ще в 1984 році, і хоча фільм за $42 млн провалився в прокаті, однак став культовим. У 2000 році на екрани вийшов 3-х серійний телесеріал «Дюна» режисера Джона Харрісона.


Каталог