Навіщо Стівен Кінг убив Річарда Бахмана?
15.12.2018

     В молодості Стівен Кінг вирішив писати під псевдонімом. Ще до того, як «Керрі» і «Доля Єрусалиму» були розпродані рекордними тиражами, Кінг написав два вдалих твори - «Довгу прогулянку» і «Лють». З якихось причин, домігшись приголомшливого успіху, письменник не став публікувати нові речі під своїм ім'ям. І випустив наступні книги під псевдонімом.

      З властивою йому фантазією він навіть придумав біографію нового письменника: виявляється, Бахман був народжений в Нью-Йорку, про його дитинство і юність майже нічого невідомо. В молодості він начебто служив в береговій охороні, а потім перейшов в торговий флот. Бахман одружився на жінці на ім'я Клаудія Інес, купив невелику ферму і, страждаючи від хронічного безсоння, почав писати по ночах. У Клаудії і Річарда народився хлопчик на ім'я ... Стівен Кінг, який потонув в колодязі у віці шести років.

      Під цим псевдонімом Кінг пізніше опублікував «Людину, що біжить», «Дорожні роботи» і «Той, що худне». На останньому він і проколовся: працівник вашингтонської книгарні Стівен Браун зрозумів, що книга «написана або Кінгом, або його найбільшим імітатором». Він зв'язався з письменником, розповів йому про здогадку і якийсь час по тому в пресі з'явилося повідомлення, що письменник Річард Бахман помер від «раку псевдоніма».

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.

 


Каталог