За романом "Шантарам" знімуть серіал
12.01.2018

      Компанії Anonymous Content і Paramount Television планують зняти серіал за романом австралійського письменника Грегорі Девіда Робертса "Шантарам", повідомляє Variety.

Грегорі Девід Робертс

 

      Виконавчими продюсерами проекту стануть Стів Голін, Ніколь Клеменс і Андреа Баррон.

      Роман "Шантарам" вперше був виданий в Австралії в 2003 році. В основу твору лягли факти біографії автора. У російській перекладі книга вийшла в 2010 році. Дія роману розгортається в індійському Бомбеї в 1980-х роках, а також в Афганістані.

      У книзі розповідається історія колишнього наркомана і грабіжника, що втік з австралійської в'язниці суворого режиму, де він відбував дев'ятнадцятирічний термін. Головний герой з фальшивим паспортом на ім'я Ліндсея Форда відправляється в Бомбей, де починається нова історія його життя. Мати індійського друга головного героя нарікає його ім'ям Шантарам, що в перекладі з мови маратхі означає "мирна людина".

      Грегорі Девід Робертс, коментуючи намір перетворити його роман в серіал, зазначив, що телебачення - ідеальне середовище для його книги. За словами письменника, він схвильований подібними перспективами.

      Поки незрозуміло, хто може зіграти в серіалі, а також невідомо, коли почнуться відбір акторів і зйомки.

      Робертс раніше написав сценарій для екранізації своєї книги. У 2015 році вийшло продовження його роману - "Тінь гори".

      У 2004 році компанія Warner Bros. розпочала роботу над фільмом за романом "Шантарам" з Джонні Деппом у головній ролі. Однак зйомки були перервані. Сценарій "Шантарама" допрацьовував Ерік Рот, в списку знаменитих робіт якого значаться фільми "Форрест Гамп", "Заклинатель" і "Мюнхен". Перерва в зйомках пояснювався тим, що продюсерів не влаштував сценарій. Крім того, в керівництві Warner Bros. були незадоволені великим бюджетом картини - 75 млн доларів.


Каталог