WattPad запускає видавництво, де книги будуть відбирати нейромережі
30.01.2019

     За повідомленням «The New York Times», додаток і однойменне співтовариство Wattpad для мільйонів користувачів, які розміщують свої оригінальні твори (вірші, оповідання, новели, статті) і фанфики, створює своє видавничий підрозділ - Wattpad Books.

      У минулому компанія співпрацювала з іншими видавничими або медійними компаніями для публікації книг і адаптування історій з платформи в фільми. Книга «Опісля» Анни Тодд, що публікувалася на сервісі щодня в режимі реального часу стала визначною подією в жанрі любовної літератури, а популярний фільм Netflix «Поцілунок Бута» заснований на історії, написаної Бет Ріклз, яка завантажила історію в Wattpad в 2011 році, коли їй було 15 років.

      Тепер Wattpad вибере платформу для історій, які будуть опубліковані у вигляді книг вже цієї осені, і почне з 6 книг в жанрі young adult. Виконавчий директор і співзасновник Wattpad Аллен Лау сказав, що компанія скористається тим, що вона називає технологією машинного навчання Story DNA. Лау розповів виданню, що зазвичай публікація книг грунтується на смаках літературних редакторів видавництв, які перечитують і відбирають тести для публікації, а технологія Wattpad сканує і аналізує сотні мільйонів історій в своєму додатку, щоб знайти теми або елементи, які можуть визначити комерційний успіх історії. Wattpad об'єднає цей «керований даними» вибір нейромережі з критичним поглядом літературних редакторів.

     Ешлі Гарднер, котра очолила видавничий відділ,  сказала: «Ми можемо прийняти думку 70 мільйонів користувачів і те, що вони читають, і що викликає у них інтерес в якості відправної точки».

       За словами Лау, Wattpad Books є частиною «генерального плану» компанії по революційному розвитку видавничої та медійної індустрії. Очікується, що автори нового видавництва отримають аванси і гонорари, конкуруючі з галузевими стандартами.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог