Вийшов новий роман Мішеля Уельбека.
10.01.2019

     Один з найвідоміших французьких письменників Мішель Уельбек написав нову книгу через чотири роки мовчання. Новий роман автора носить назву «Серотонін». Незважаючи на такий багатообіцяючий заголовок (серотонін ще називають гормоном щастя), навряд чи нам варто чекати веселої історії зі щасливим кінцем.

      Книги Уельбека прийнято називати пророчими. Наприклад, старт продажу «Покірність», яка висвітлює проблему ісламізації Франції, збігся з терористичною атакою на редакцію Charlie Hebdo.

      Описуючи «Серотонін», французька газета Le Figaro знову використовувала слово «провидець» - судячи з усього, Уельбеку вдалося передбачити рух «жовтих жилетів». Одна з ключових тем нової книги - занепад Заходу і неспроможність Європейського Союзу. Здається, дістанеться всім: Le Figaro призводить метафору з роману, за допомогою якої письменник порівнює західне суспільство з величезною птахофабрикою:

      «Тисячі курей намагалися вижити, вони були як кільки в банці, були ощипані, виснажені і жили серед трупів своїх родичів».

      Загалом, якщо ви любите творчість Уельбека, маєте повне право розраховувати на те, що роман вийшов гострим і своєрідним.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог