Вручено британську премію PEN Pinter Prize
19.06.2018

 

   Інформація про присудження премії письменниці  з'явилася на сайті британського ПЕН-клубу.

  Чімаманду Адічі називають найвидатнішою з «низки критично налаштованих молодих англомовних авторів, яким вдалося привернути увагу нового покоління читачів до африканської літератури».   

  Її перший роман «Пурпуровий гібіскус» (Purple Hibiscus), так як і наступний «Половина жовтого сонця» (Half of a Yellow Sun) були нагороджені 14 преміями. За мотивами «Половина жовтого сонця» знято фільм з однойменною назвою.

  У своїй прозі авторка часто використовує гіперболу і ономатопею (звуконаслідування), щоб краще передати зміст власних творів. Також для її книг є характерним вживання слів однієї з мов країни іґбо.

  У 2012-му на конференції TEDx Адічі виголосила промову «Ми всі маємо бути феміністками». Американська виконавиця Бейонсе семплувала цю гостру промову для своєї пісні  «Бездоганна» (Flawless).

 Вдумливе інтерв'ю з буктюбером Людмилою Дмитрук

 

 

   PEN Pinter Prize — щорічна літературна нагорода, заснована 2009 року англійським ПЕН-клубом на честь лауреата Нобелівської премії з літератури Гарольда Пінтера, який був віце-президентом англійського ПЕН-клубу.

 Премією відзначають британського письменника або письменника, який проживає у Британії, за видатні літературні заслуги; такому, який, за словами Пінтера, які він виголосив під час своєї нобелівської промови, «висловлює рішучий, стійкий погляд на світ і демонструє сильну інтелектуальну рішучість … описувати правду про наше життя і наше суспільство».

 

 

Читайте також:  Острів Європа: 3 дні літературного різноголосся

 

Приєднуйтесь :)

Інстаграм Фейсбук  / Телеграм  Твіттер 

YouTube


Каталог