Нова книга Вероніки Рот!
03.08.2018

      Авторка бестселера №1 про версії New York Times, що стала неймовірно відомою після написання трилогії "Дивергент" і книгою"Carve the Mark", підписала договір з "Houghton Mifflin Harcourt" на видання двох нових книг, які стануть її першим досвідом дорослої, а не підліткової фантастики. Право видати книги розігрувалося на аукціоні.

      Вероніка Рот почала писати, коли їй було 12. Дівчина вступила на факультет філології Північно-Західного університету, де паралельно з основними заняттями освоювала творчу програму для майбутніх письменників. Її великий літературний дебют c романом-антиутопією«Дивергент» відбувся, коли їй виповнилося лише 22 роки. Причому він вже незабаром після виходу опинився на шостій сходинці списку бестселерів The New York Times. Сама Вероніка зізнавалася, що написала свій перший роман під час зимових канікул, щоб письменницька робота не сильно відволікала її від навчання.

      Перша книга, яку Рот напише в рамках договору - "The Chosen One"("Обраний"), роман, який розповідає історію п'яти друзів, які врятували світ, коли вони були підлітками, але тепер, будучи дорослими знаменитостями, повинні зіткнутися з ще більшою небезпекою - і переглянути, що означає бути героєм за долею або за вибором. Роман планують опублікувати навесні 2020 року.

      "Я дуже радий придбати першу книгу Вероніки в жанрі серйозної фантастики", - сказав Джон Джозеф Адамс, який опублікує книгу Рот. - "Мені подобається, що вона створила світ, який ліквідує розрив між підлітками і дорослими - таким чином, він повинен сподобатися як її нинішнім шанувальникам, так і багатьом новим читачам."

      "Я рада працювати з HMH над цим новим романом, і особливо з Джоном, який має таку глибоку вдячність і широту знань про книги для дорослих і дітей", - додала Вероніка. - "У моїх книгах для молодих людей вперше розповідається про те, як це - брати на себе тягар дорослих, але "Обраний "розповідає про те, що відбувається після цього - що робить людина і ким стає, коли все своє життя готується до того, що вже досягнуто. Я люблю писати для молодих людей і маю намір продовжувати, але це нові питання для мене, які я хотіла б досліджувати в моєму новому проекті".

      Остання книга Рот "The Fates Divide", знаходиться на вершині списку бестселерів за версією New York Times в жанрі підліткової літератури.


Каталог