У Швеції вручили премію пам'яті Астрід Ліндгрен
03.04.2019

     Міжнародна премія пам'яті Астрід Ліндгрен щорічно вручається в Швеції за твори, що відображають дух Астрід Ліндгрен. Це одна з найбільших нагород в області дитячої літератури - переможець отримує приз у п'ять мільйонів шведських крон. Претендують на премію не тільки письменники, а й ілюстратори, а також диктори. У цьому році на премію було номіновано 246 кандидатів з 64 країн.

      Лауреатом премії став фламандський автор Барт Моєерт, який почав свою кар'єру в 1983 році у віці 19 років з романом Duet зустрів valse noten, який відразу був відзначений нагородами. Моєер написав понад 50 творів, серед яких не тільки проза, а й поезія для дітей.

      Як відзначило журі премії, «ємний і музичну мову Барта Моєерта резонує з пригніченими емоціями і невисловленими бажаннями героїв. Він зі спритністю і точністю телевізійної камери передає критичні моменти відносин, навіть коли його складні оповідання пропонують нові шляхи вперед. Яскрава робота Барта Моєерта підкреслює той факт, що книги для дітей і молоді займають важливе місце у світовій літературі».

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог