У Парижі почався показ 700-годинного фільму про фізика Ландау
25.01.2019

       Виробництво проекту тривало 13 років, повідомляє журнал Еsquire. Зйомки - три роки. Весь цей час близько 300 акторів жили в спеціально побудованому павільйоні в Харкові, де все було максимально наближено до умов в СРСР. Практично всі сцени насильства і сексу актори не грали, а проживали в дійсності.

      Сценарій проекту створив письменник Володимир Сорокін, відомий такими гостросоціальними романами, як «Блакитне сало» і «Лід». Режисером виступив Ілля Хржановський - постановник, сценарист і продюсер, член Європейської академії кіномистецтв. Він почав роботу над проектом в 2006 році, зйомки стартували в 2008-му і тривали три роки.

     Спеціально для проекту в Харкові побудували спеціальний павільйон, де відтворили кілька радянських вулиць, фізико-технічний інститут, де працював Ландау, а також їдальню. Протягом майже трьох років актори (а їх було близько 300) тут практично жили. При цьому Хржановського не раз критикували за те, що він часто піддавав акторів небезпеці і приниженням, щоб достеменно передати атмосферу радянського часу.

 

      Покази в Парижі тривають по 24 години. Перед переглядом глядачі повинні здати смартфони, заповнити анкету про себе і пройти через розмову зі священнослужителем.

 

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог