У високій траві
18.05.2018

      Американська стрімінг-компанія Netflix придбала права на екранізацію книги "У високій траві" (Висока зелена трава). Повість написана в жанрі хоррор Стівеном Кінгом у співавторстві з Джо Хіллом (Джозеф Хіллстром Кінг), сином письменника, в 2012 році.

      Стрімінговий сервіс запросив зайнятися екранізацією режисера трилерів Куб і Химера Вінченцо Наталі. Канадець Наталі виступить в якості режисера і сценариста картини. Netflix також веде переговори з Джеймсом Марсденом (Траса 60, Світ Дикого Заходу) - йому пропонують виконати головну роль. Дата виходу фільму поки невідома, але початок зйомок заплановано на це влітку в Торонто.

      За екранізації фільмів Стівена Кінга беруться дуже часто. Так, в липні цього року вийде очікуваний серіал-антологія «всесвіту» письменника Касл-Рок. Його виробництвом займається Джей Джей Абрамс і його компанія Bad Robot. Нещодавно повідомлялося і про те, що ведуться роботи над фільмами за книгами Довга Прогулянка і Томмінокери.

      Новелу «В високій траві» вперше опублікували в Esquire в 2012 році: в липні вийшла перша частина твору, а в серпні - друга частина. За сюжетом книги головні герої - близнюки Кел і Беккі Демат - молоді ірландцЫ, що перетинають Канзас на автомобілі. Проїжджаючи повз порослЕ високою густою травою полЕ, вони чують пронизливий дитячий крик - дитина благає допомогтИ. Брат з сестрою відправляються на пошуки, але, ледве вступивши на зелені зарості, розуміють, що тепер допомога знадобиться їм самим. У траві причаїлося щось жахливе і незбагненне.

      «Хто б міг подумати, що трава приховує щось страшне, - каже Наталі Вінченцо. - Але Стівен Кінг і Джо Хілл знайшли спосіб показати це. Вони перетворили невинне поле Канзасу в місце, де розгортаються жахливі речі, від яких у мене волосся стоялО дибки. Коли вони зупиняються, щоб допомогти хлопчикові, спостерігають в дії роботу деяких дивних сил. Простір змінюється: тільки що вони були поруч, і ось вже їх розділяють кілометри. Поле перетворюється в лабіринт, вибратися звідки неможливо», - продовжує розповідь Вінченцо.

      Зйомки «У високій траві» розпочнуться влітку в Торонто. Це буде вже третє співробітництво Netflix зі Стівеном Кінгом.

 

Читайте нас також на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог