Цитата дня. Країна Мумі-тролів
25.02.2018

 

  «Країна Мумі-тролів» - найзнаменитіша книга казкарки Фінляндії Туве Янссон про кумедних мумі-тролів та інших дивовижних істоток, що населяють Долину Мумі. Книга, читаючи яку, кожен може замислитися над важливими речами, якими сповнений світ, – такими, як сенс життя, самопізнання і самоствердження, любов, взаємоповага. 

 

 

   Коли вона у 1938 році написала і проілюструвала свою власну книгу — казкову повість «Малюк троль та велика повінь», то  нарешті, «…відчула справжню свободу, коли сама почала виконувати обидва види роботи». Але перша книга ще нікому не відомої письменниці побачила світ лише через три роки. Як тільки це сталося, Т. Янссон зрозуміла, що просто не в змозі назавжди забути про мумі-тролів, до яких пройнялася щирою симпатією. І вона написала ще одну книгу — «Мумі-троль і комета», згодом ще одну — «Диво-капелюх», і ще, і ще… Так з'явилося чимало надзвичайних книг з витонченими, оригінальними малюнками, які дивують і радують не одне покоління читачів. Саме цю книгу маленькі фіни назвали найкращою книгою для дитячої літературнї карти Європи.

 

 

5 цитат з "Країни Мумі-тролів"

 

 - Він сміявся не тому, що йому було дуже весело, а тому, що відчував себе нескінченно щасливим.


 - Не варто хвилюватися. У світі немає нічого страшнішого нас самих.


 - Можна лежати на мосту і дивитися, як тече вода. Або бігати, або бродити по болоті в червоних чобітках, або ж згорнутися клубочком і слухати, як дощ стукає по даху.


 - Бути щасливою дуже легко.


 - Я був так нещасливий, що навіть не помітив, як побудував двоповерховий будинок!

 

Слідкуйте також за нами:

Інстаграм / Фейсбук  / Телеграм  Твіттер 


Каталог