Топ-20 дитячих книг 2017 року від Книгарні "ТУТ"
27.12.2017

 

 

   Цей рік порадував нас неймовірно яскравими та цікавими книгами, як іноземних, так і вітчизняних авторів. А все для того, щоби ви, маленькі книголюби, могли дізнатися багато нового та насолоджувалися добрими і повчальними історіями. У ТОП-20 від Книгарні "ТУТ" потрапили віммельбухи (книги- розглядайки), пізнавальні книги та пригодницькі твори. Це саме ті книги, які ви купували протягом року у наших магазинах, які приносили радість вам і вашим батькам. Ми надіємося, що в наступному році таких книг буде ще більше - ще більше радості від читання та яскравих і захоплюючих видань!

 

 

 

Річард Скаррі "Місто добрих справ"

 

 

   Найвідоміші книжки відомого художніка-ілюстратора Річарда Скаррі. Завдяки ним малюки усього світу дізнаються, що роблять іх батьки на роботі, для чого потрібні автівки та багато чого іншого. За допомогою книг батьки пояснять малюкам, як влаштований світ дорослих.

 

Емілія Дзюбак "Рік у лісі"

 

 

    «Рік у лісі» — це дванадцять картин про дванадцять місяців одного року. Кожен місяць — детально промальований «кадр» лісу з усіма його мешканцями, зображеними в різних ситуаціях, за різної погоди, вдень чи вночі. На першому і останньому розворотах — презентація мешканців лісу та інтелектуальна гра. Ви дізнаєтеся про звички тварин: Хто де мешкає? Хто спить вдень, а хто — вночі? Хто що їсть? Хто як готується до зими? Які звірята і птахи паруються на все життя, а які — тільки на шлюбний період?

 

  Відповіді ви знайдете на сторінках цієї незвичайної книги. «Рік у лісі» розвиває увагу і спостережливість, стимулює логічне мислення, пошук причинно-наслідкових зв’язків, вміння оповідати, а передусім — гарантує чудову розвагу на багато-багато годин.

 

Ервін Мозер "Фантастичні історії на добраніч"

 

 

     Книжка Мозера "Неймовірні історії надобраніч" складена з найкращих оповідок та ілюстрацій із понад десяти його раніших книжок. У ній маленькі читачі зустрінуться з котом Ксав’є Хутрорудом, що полюбляє книжки, хвостатими пожежниками із Мишеграду, мовчазним мурахоїдом Джакомо з-під Ведмедінгтена та безліччю інших, веселих і кмітливих звірят. Знаєте, як навчити кенгуру їздити на лижах? А хто знайшов черепашачий скарб? І як на космічному качкольоті долетіти до зірок? Про це та більше дізнаєтеся з книжки...

 

Жюльєтт Парашин-Дені "Таємничий острів"

 

     

     Трійко дітлахів – Томас Вогняний, Марі Безстрашна, Віллі-розумник – і їхній вірний супутник папуга месьє Муді обожнюють море і таємниці. На справжньому маленькому кораблі вони часто виходять у море. Життя маленьких піратів сповнене захопливих пригод: то вони натрапили на «Летючого Голландця», то опинилися на безлюдному острові, то повернули власниці найбільший у світі діамант, то вполювали скриньку старого пірата Моргана. На долю малих шукачів пригод випаде чимало випробувань, і зрештою вони дізнаються, що ж дорожче за всі скарби світу.

 

Сильвія Санжа "Тваринки в кольорових одежинках"

 

 

    Одна книга – багато ідей для розвитку! Книга-картонка для малюків від 2 рочків. Висічка у формі тваринок і цікаві завдання. Малюк познайомиться із світом тварин та дізнається багато цікавих фактів про них.
     Природа наділила тваринок різнокольоровими одежинками. Таким чином вона дала їм можливість ховатися від ворогів чи непомітно виходити на охоту. Завдяки книзі малюк не тільки зможе познайомитися з тваринами, а й пограти з ними. Всередині книжки заховано кілька тваринок. Можна їх відшукати. Можна обвести шаблони тваринок на папері і розфарбувати їх. Можна створи власне середовище для тваринок. Можна покласти на випуклу частину сторінки у формі тваринки аркуш паперу й швидкими рухами створити власний малюнок.

Йон Колфер "Артеміс Фаул. Книга 1"

 

 

    Артеміс Фаул - хлопець-вундеркінд з Ірландії, який присвятив свій геніальний мозок кримінальним справам. Коли Артеміс дізнався, що під землею існує цивілізація міфічних істот, він одразу зрозумів, що перед ним відкрилася золота жила. Тепер його блискуча діяльність набуває зовсім інакшого кольору. Але Артеміс знає про міфічний народ не так багато, як йому здається. І те, чого він не знає, може йому дуже зашкодити...

 

Олег Чаклун "Мікробот"

 

 

    Маленький робот Мікробот понад усе полюбляє гратися в хованки. Випадково опинившись на нашій планеті, він заводить дружбу з дівчинкою Амелією та хлопчиком Пітером, і вони разом перемагають космічного лиходія Сульфура.

 

Ізабель Абеді "Лола шукає подругу"

 

 

 

   Лолин тато родом із Бразилії, а її тітка заввишки лише вісімдесят сантиметрів. А ще від неї божеволіють мільйони шанувальників, коли вночі вона перетворюється на знамениту поп-зірку Джекі Джонс. Але чого в Лоли немає, то це найкращої подруги — а знайти її дівчинці хочеться понад усе на світі! Треба негайно щось придумати — і Лола відправляє листа, в якому звіряється про своє заповітне бажання, прямо в небо на повітряній кульці. А у відповідь отримує таємниче послання в пляшці…

 

"Лічба з перетвореннями"

 

 

     Оригінальна серія книжок "Подвійна радість" зробить знайомство з цифрами цікавою грою для малюків! Адже крім звичних ілюстрацій ми сховали в книзі багато додаткових картинок. Просто відігніть сторінку, щоб знайти їх! Вивчайте цифри, вгадуйте, на що перетвориться вихідна картинка, радійте чарівним перетворенням!

 

Меган МакДональд "Джуді Муді віщує майбутнє"

 

     Джуді Муді вміє віщувати майбутнє! Не вірите? От і однокласники не вірять. І навіть її найкращі друзі – Рокі та Френк – сумніваються. А Джуді тим часом уважно за всіма спостерігає, читає книжки про ясновидців і готується здійснити своє грандіозне передбачення. Яке? Читайте у четвертій повісті про пригоди веселунки Джуді Муді.

 

Рік Ріордан "Персі Джексон та Море чудовиськ"

 

 

    Персі Джексон - дванадцятирічний школяр, який випадково дізнався, що його рід бере початок від грецького бога морів Посейдона ... Цикл романів про пригоди юного напівбога став надзвичайно популярним в усьому світі. З дати виходу першої книги про Персі Джексона кожен новий твір письменника постійно займає верхні рядки в списках бестселерів «Нью-Йорк Таймс». Другу книгу серії «Персі Джексон і море чудовиськ» в 2006 році було названо кращою книгою для дітей в США. Загальний тираж циклу більше 10 мільйонів примірників.

 

 Рут Мартін і Аллан Сандерс "Маленькі дослідники. Світ тварин" 

 

 

     "Увага всім маленьким дослідникам Вирушаймо в навколосвітню подорож Побачимо різних тварин і дізнаємося, де вони живуть. Заглядай у віконця — і довідаєшся багато цікавого про їхні домівки, їжу та улюблені справи. Гайда в царство тварин"

   На сторінках цієї книжки читачі знайдуть безліч цікавинок: про тварин-рекордсменів, їхні особливості та незвичайні вміння, про домашніх улюбленців і про диких звірів, які живуть у дуже різних умовах, про живих істот, що населяють найглибші частини океану, і навіть про рідкісні види тварин, яких треба оберігати. Окрім картонних віконець-відгорталок, що надають книжці ігрового формату, тут міститься багато яскравих ілюстрацій та зрозумілих для малюків пояснень. Усе це в простій і доступній формі допоможе доповнити словниковий запас ваших діток новими важливими поняттями.

 

 Наталія Чуб "Про сонну мишку і вередливу пилинку"



     Книжка для дітей дошкільного віку, яка допоможе їм упоратися зі страхами та вередуванням. Добрі казкові історії дадуть дорослим змогу разом із дитиною опрацювати її страхи або виправити погану поведінку. 

 

Джеф Кінні "Щоденник слабака"

 

 

    Ґреґ Гефлі, головний герой серії «Щоденник слабака», бешкетний і непосидючий школяр. Його мати, щоб бути ближчою до сина та привести його думки в купу, вирішує купити йому щоденник. Ґреґ теж не проти цієї ідеї, але погоджується на неї лише тому, що коли стане відомим та багатим, репортери запитуватимуть про його дитинство і він просто дасть їм цей «записник» і це суттєво зекономить йому час, бо ж він буде знаменитим і кожна хвилина буде на вагу золота.
    Але поки Ґреґ звичайний школяр, який не любить школу і дітей, що її відвідають, свариться та мириться з друзями та батьками, одним словом — бешкетує і записує всі емоції та пригоди в цей щоденник.

 

 Джоан Роулінґ "Гаррі Поттер і філософський камінь"

 

  Перше ілюстроване видання магічної класики Дж. К. Ролінґ містить у собі безліч пречудових кольорових ілюстрацій Джима Кея, кавалера медалі Кейт Ґрінвей. Це справжнє феєричне свято і для відданих шанувальників цієї книжки, і для нових її читачів.

 

Меггі Стівотер "Звіродухи. Полювання"

 

 

     Насувається велика пітьма. Загарбники, відібрані Зерифом, створили свою версію нектару — Жовч, що встановлює примусовий зв’язок зі звіродухом. Пожирач розшукує талісмани, аби підкорити світ та одержати перемогу в найвизначнішій війні. І зупинити фальшивих героїв можуть лише вони — четверо підлітків, яким вдалося викликати легендарних духів Полеглої Четвірки. Разом із Великими Звірами Абеке, Конор, Мейлін та Роллан вирушають у сповнену небезпеки подорож на пошуки другого талісмана — Залізного Кабана. Пліч-о-пліч із Зеленими мантіями вони готові битися проти ворогів і долати свої страхи. І навіть не підозрюють, що кожному з них, сміливих і відданих великій меті, все ж таки доведеться зробити важкий вибір між долею світу та особистими інтересами… Відкрий захопливий світ Ердасу разом із відважними героями та їхніми звіродухами!

 

Хіро Камігакі, Чіхіро Маруяма "П’єр і місто лабіринтів. У пошуках викраденого Каменя"

 

 

    П’єр, детектив лабіринтів, отримав нову справу. Містер Ікс викрав Камінь Лабіринту, який має силу перетворювати все в Опера-Сіті на лабіринти. Допоможи П’єру та його подрузі Кармен віднайти шлях у лабіринтах і зупинити Містера Ікс, доки не пізно. У цій прекрасно ілюстрованій книзі-квесті тобі потрібно знайти шлях у кожному фантастичному лабіринті, розпізнати ключі, що ведуть до розгадки, та вирішити спеціальні завдання, щоби стати героєм дня!

 

А. Аудгильд Сульберг "Хто проти суперкрутих"

 

 

 

 

   Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим.

 

Ерін Гантер "Коти-вояки. На волю!"

 

 

     У хащах незайманого лісу дикі племена котів відчайдушно змагаються за свою територію і за право вижити. Що станеться з рудим хатнім котиком, який опинився в самісінькому центрі цих котячих війн? Тут його точно ніхто не погладить по загривку і не нагодує смачною їжею. У нього є вибір: або повернутися назад і бути живою іграшкою, або випустити на волю свої дикі інстинкти і стати справжнім вояком Клану…

 

 

 

 

Каталог