"Сяйво": Історія одного готелю
17.02.2018

       Одного разу в 1974 році Стівен Кінг з дружиною зупинилися на одну ніч в готелі «Стенлі», побудованому в симпатичному колоніальному стилі. Пізно ввечері вони їхали через Естес парк, наткнулися на цей готель і вирішили переночувати. На стійці реєстрації з'ясувалося, що вони єдині постояльці - зовсім скоро готель закривався на зиму. Кінг був дуже вражений порожніми коридорами і величезною їдальнею, де всі стільці були підняті на столи і лише їх столик готовий прийняти гостей.

 

      Вночі Кінгу приснився його трирічний син, що в жаху тікав по довгому коридору від пожежного шланга. Письменник прокинувся від цього кошмару, сів біля вікна і, дивлячись на гори, за кілька хвилин склав сюжет «Сяйва». Роман опублікували в 1977 році, і він відразу став бестселером. Фільм 1980 роки знімали в інший локації, але в міні-серіалі 1997 року ви бачите саме «Стенлі».


      А число 217 не випадково обрано для номера, в якому відбуваються одні з найбільш страшних подій, - саме в ньому зупинялися Кінг з дружиною. У самому «Стенлі» цю кімнату бронюють частіше за інших. А ще кажуть, що після публікації «Сяйва» в готелі і справді стали відбуватися дивні події: іноді тут бачать бігають по коридору четвертого поверху примарних дітей, а в музичній кімнаті зрідка з'являється покійна місіс Стенлі, дружина засновника готелю.


Каталог