Помер творець Людини-павука і Доктора Стренджа
17.07.2018

      Художник Стів Дітко створив таких персонажів, як Людина-павук і Доктор Стрендж. У листопаді 2018 роки йому б виповнився 91 рік. Художник з чехословацькими і українським корінням народився 2 листопада 1927 року в США.

      Дітко знайшли мертвим у його квартирі. Відзначається, що на момент виявлення він був мертвий, імовірно, близько двох днів. Точна причина смерті не повідомляється.

      У 1961 році художник разом зі Стеном Лі, що на той момент обіймав посаду головного редактора в Marvel Comics, створили Людини-павука. Відзначається, що знаменитий костюм і зовнішній вигляд супергероя - це робота Дітко.

      Стів Дітко - один з найзагадковіших творців коміксів, який все життя уникав журналістів і залишив для громадськості всього кілька своїх фотографій. У 2007 році журналіст BBC спробував знайти художника і передати йому слова подяки від тисяч шанувальників і заодно нарешті взяти інтерв'ю. Але і на цей раз медійників чекала відмова. Журналісти вирішили зробити ще одну спробу без камер постукати в двері і просто поспілкуватися. Дітко таки впустив їх до квартири на 20 хвилин, але заборонив себе фотографувати або хоча б переповісти їхню розмову.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог