Незвичайні книжкові магазини світу
26.01.2018

Всі знають, що книга - найкращий подарунок. Подвійний подарунок - похід за бажаною книгою в незвичайний магазин.
Представляємо добірку найбільш неординарних книжкових крамниць, відвідування яких стане справжнім святом навіть для любителів футболу.

1.Le Bal des Ardents, Ліон, Франція. Цей затишний магазинчик знаходиться в центрі міста, в декількох кроках від Пляс де Терро. Тут можна купити художню літературу, комікси, поезію, книги з мистецтва, а також фільми.

2.Книжковий магазин John W. Doull, Дартмут, Канада.

3. Virgin Megastore, Єлисейські Поля, Париж, Франція. Магазин носить назву мережі, заснованої Річардом Бренсоном, однак не належить їй вже 10 років. Знаходиться він в будівлі колишнього банку. 

4. Livraria Lello & Irmão, Порту, Португалія. Цей магазин вважається одним з найстаріших в Португалії. Він був відкритий в 1881 році, а своє актуальне назву заклад отримав в 1919-му.

6. Livraria da Vila, Сан-Паулу, Бразилія.

7. Leakey’s Secondhand Bookshop, Інвернесс, Шотландія. Цей магазин уживаних книг був заснований в 1979 році. Він є найбільшим книжковим секонд-хендом Шотландії: у ньому продається близько 100 тисяч різних найменувань.

8. Cook & Book, Брюссель, Бельгія. Поєднує в собі книжковий магазин і ресторан, крім того, влітку тут влаштовуються кінопокази під відкритим небом.

9.Kid’s Republic, Пекін, Китай. Магазин створений за проектом архітектурного бюро SAKO Architects. Цей цікавий за дизайном магазин продає в основному дитячі книги.

 


Каталог