Найвідоміші письменники за версією Instagram-користувачів
31.10.2018

     Як дізнатися, хто з письменників реально найпопулярніший? Можна запитати статистику у книжкових магазинів, провести опитування серед читачів або ... зайти в Instagram.

       Користувачі цієї соціальної мережі активно користуються хештегами, згадуючи авторів, яких особливо люблять або читають прямо зараз. В результаті аналізу хештегів серед англомовної аудиторії вийшов дуже цікавий список.

      Найбільш "інстаграмний" письменник - Вільям Шекспір. Незважаючи на те що автор жив і творив в кінці XVI - початку XVII століття, користувачі Instagram поставили хештеги з його ім'ям 2 010 059 разів. Ещ 1 515 950 згадувань довелося на його твори, причому найпопулярніший, звичайно, «Ромео і Джульєтта».

      На другому місці Толкін - його згадують 964 045 раз. Зате хештег #LOTR (скорочення від Lord of the Rings) поставили 4 911 565 разів! Судячи з усього, любов фанатів до чарівного світу «Володаря кілець» з розвитком технологій не вивітрюється.

      На третьому місці Едгар Алан По - до його імені приставили значок # 789 022 рази. А ось на четвертому - сюрприз! - письменниця і поетеса Майя Енджелоу, в Україні не дуже відома. П'яте місце дісталося Джейн Остін, її згадали 544 636 раз.

      Було б цікаво провести подібне дослідження і серед українського букстаграму, так що не соромтеся викладати фотографії книг, які читаєте, і, звичайно, не забувайте ставити хештеги!

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог