У Джоан Роулінг вийшов новий роман
26.09.2018

      Джоан К. Роулінг написала продовження історії про детектива Корморана Страйка. Книга «Смертельна білизна» (Lethal White) стала четвертим романом, який письменниця випустила під псевдонімом Роберт Гелбрейт.

      Зав'язка нової історії про детектива відбувається так: в офісі Страйка з'являється неспокійний, нервовий і похмурий молодий чоловік. Він зізнається в тому, що в дитинстві став свідком жахливого вбивства дитини. Потім чомусь наляканий хлопець зникає, а Страйку належить відшукати його і розібратися в тому, що трапилося.

      Далі в романі виявляється головний лиходій, який виявляється антисемітом. Західна преса не вважає це випадковою авторською фантазією - сьогодні в Британії відзначають зростання антисемітських настроїв, і таким чином Роулінг, затята противниця будь-якої дискримінації, вирішила привернути увагу громадськості до проблеми.

      Серія книг про приватного детектива Страйка стала для Роулінг спробою відійти від історій про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера. У 2013 році письменниця таємно опублікувала першу книгу під назвою «Поклик зозулі». Через якийсь час авторство Роулінг все-таки було розсекречено газетами, однак детектив вже встиг отримати досить позитивні відгуки критиків і визнання публіки. Через рік була опублікована книга «Шовкопряд». А ще через рік вийшов роман «На службі зла». У 2017-му за мотивами романів телеканал BBC зняв серіал «Страйк». Уже є три сезони.

      Раніше ми також повідомляли про публікацю останньої книги Толкіна.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог