Вперше українською - роман Сильвії Плат!
29.11.2017
 
 
 
   Одна із засновниць жанру «сповідальної поезії» в англомовній літературі, лауреатка Пулітцерівської премії Сильвія Плат написала за своє життя єдиний роман – "Під скляним ковпаком", який перекладений багатьма мовами у всьому світі. Ця багато у чому автобіографічна книга письменниці стала класикою американської (і не тільки) літератури ХХ століття. Українською книга виходить вперше у «Видавництві Старого Лева» у перекладі Ольги Любарської. Неперевершене художнє оформлення книги виконала Анастасія Стефурак. 
 
     «Під скляним ковпаком» – це напівавтобіографічна розповідь про життя самої Сильвії Плат, яка страждала на важкі форми депресії, про соціальні і ментальні «ковпаки», під якими перебували жінки у 1950-их роках. Видання цього роману від Старого Лева унікальне не лише тому, що воно перше в Україні, а й тому, що ілюстроване. Малюнки, створені Анастасією Стефурак, та креативний дизайн книжки додають і так неймовірно сильному і проникливому тексту певної глибини. 
  
 
    Головна героїня роману Естер Ґрінвуд отримує можливість стажуватися у модному жіночому журналі в Нью-Йорку. Вона впевнена – їй під силу підкорити це місто та здійснити заповітну мрію: стати письменницею. Але за красивими показами мод, коктейльними вечірками, новими знайомствами криється байдужість оточуючих і проблеми нового «дорослого» життя. Дуже швидко Естер розуміє, що починає втрачати контроль над собою і все більше занурюється у самотність та депресію. 
 
 
 
     The Telegraph
 
    «На відміну від багатьох письменників, справжня історія Плат така ж переконлива, як і будь-яка її вигадка. Її життя, сповнене барвистих злетів і падінь, постійно підсилює нашу інтерпретацію її творів». 

Каталог