BBC екранізує легендарні "Темні матерії" Філіпа Пулмана
23.07.2018

 

      Шанувальники культової серії фентезійних книг Філіпа Пулмана "Темні матерії" десятиліття чекали адаптації улюбленого твору. І, схоже, вони дочекалися!

      Британський телеканал BBC випустить восьмисерійний міні-серіал "His Dark Materials", заснований на трилогії Філіпа Пулмана. Шоу екранізує всі три романи автора: "Північне сяйво", "Магічний ніж" і "Бурштиновий телескоп".

      З початку публікацій в 1995 році трилогія Пулмана заслужила популярність у всьому світі. У 2005 році письменник отримав премію імені Астрід Ліндгрен, еквівалент Нобелівської премії в дитячій літературі.

      Книги оповідають про пригоди дівчинки на ім'я Ліра. Вона живе у світі, де у кожної людини є Деймон - частина душі, втілена в тілі тварини. Разом з іншими дітьми і Деймоном Пантелеймоном Ліра проводить час в Оксфорді, де проживає, оскільки є сиротою. Її опікун - полярний дослідник і дядько лорд Аріель. Одного разу пропадає Роджер, кращий друг Ліри, і дівчинка дізнається про таємничу організацію, яке викрадає дітей, щоб робити з ними щось жахливе. Ліра пускається на допомогу другові. Про це якраз і розповідав «Золотий компас», який зняв Кріс Вайц.

      Вважається, що фільм провалився в прокаті. Картина вартістю в 180 млн доларів заробила в світі 372 млн, причому тільки 70 з них в Америці. Тоді, в 2007-му, студії не звикли покладатися на закордонні збори. Проблема «Золотого компаса» частково була і в його антицерковній спрямованості, яка не припала до душі багатьом західним глядачам.

       Серіал стане першою роботою студії New Line на території британського телебачення. Сам Пулман говорить так:

      «Мені завжди подобалося дивитися, як ця історія адаптується в різних формах. Вона була в радіопостановці, театральною п'єсою, фільмом, аудіокнигою, графічним романом, а тепер стане серіалом».

      Режисером серіалу буде Том Хупер, відомий за комедією "Король говорить". Сценарій напише Джек Торн, відомий по серіалу "Покидьки". Netflix і Apple зацікавлені в тому, щоб виступити дистриб'юторами серіалу по всьому світу.

      Головну роль довірили Дафні Кін, яка зіграла Лауру в "Логані". У серіалі вона виконає роль Ліри, навколо пригод якої будується оповідання. У проект також записався не хто інший, як Джеймс Макевой ("Спліт"). Він зіграє лорда Азріеля - батька Ліри, мандрівника і дослідника, шановного представника британської аристократії.

      Сам Філіп Пулман буде в команді виконавчих продюсерів. Зйомки під керівництвом виробничої студії Bad Wolf Productions почнуться найближчим часом і будуть проходити в Уельсі.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог