3 потужних поради, які допоможуть вам прочитати 100 книг у цьому році
27.07.2018

  

      Письменник Даріус Фоукс наполягає на тому, що читати 100 книг на рік просто необхідно, незалежно від вашого графіку. У пості на Medium недавно він запропонував кілька докладних рад про те, як навіть самий зайнятий підприємець може втиснути так багато читання.

1. Купуйте книги заздалегідь.

      Коли ви намагаєтеся сформувати нову звичку, доводиться платити, щоб усунути будь-які перешкоди, які можуть заважати вам дотримуватися вашого нового розпорядку. Тому ті, хто хоче почати приймати вітаміни, купують вітаміни, або новоспечені бігуни можуть інвестувати в кращі кросівки. Для потенційних читачів цей принцип диктує, що ви не чекаєте, коли закінчите одну книгу, щоб купити іншу. Ви завжди повинні мати книги, що лежать навколо.

      "Якщо у вас є кілька книг в вашому домі, у вас є більший вибір, і це допоможе вам у формуванні звички", - наполягає Фоукс. - "Ось чому: більшість книг, які ви читаєте, не плануються заздалегідь. Ви не сідайте в січні і не кажете: "в перший тиждень червня я прочитаю цю книгу". Ви закінчуєте книгу, дивитеся на свою полицю і вирішуєте, що читати далі... У вас також ніколи немає виправдання, щоб не читати."

2. Завжди читайте.

      Це так само просто, як двічі два - завжди читати. Ні, ви чудесним чином не знайдете незаповнених годин, щоб поглинути роман. Замість цього, ви повинні зробити свідомий вибір, що використовуватимете вечори або віконця в вашому графіку, щоб досягти вашої мети читання.

      "Знайдіть спосіб вставити читання в свій графік і свою життєву ситуацію", - говорить Фоукс, який пропонує вам читати в поїзді, в черзі біля кабінету лікаря, під час годування грудьми вашої дитини або під час перерв на роботі. Математика Фоукса переконлива. - "Більшість читає 50 сторінок на годину. Якщо ви читаєте 10 годин на тиждень, ви будете читати 26 000 сторінок на рік. Скажімо, середня книга складається з 250 сторінок: в цьому випадку, ви зможете прочитати 104 книги за рік", - підраховує він.

3. Читайте те, що вам подобається.

      Хочете багато читати? Тоді не змушуйте себе читати книги, які вам не цікаві на даний момент. Це не урок літератури, зі встановленою програмою. Все, що ви отримаєте, дасть вам деяку цінність.

      "Не всі книги призначені для всіх. Книга може бути бестселером, але, може бути, ви не можете витримати те, що в ній написано. Або, може, це не дуже вдалий час читати книги", - зазначає Фоукс. "Якщо Ви не можете перегорнути сторінки, відкладіть книгу і візьміть щось інше. Життя занадто коротке (а книг занадто багато), щоб змусити себе читати нудні книги."

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог