Ця блискуча письменниця вирішила, що вона напише книгу про те, як грати в професійний покер
11.05.2018

 

      Автор статті Кріс Матіщчик (Chris Matyszczyk): "Ми зіткнулися з письменницею із Нью-Йорка кілька років тому, після того, як вона написала прекрасну книгу про те, як визначити шахрая. У світі Марія Коннікова прославилася, як автор бестселера «Видатний розум: Мислити як Шерлок Холмс» 2013 року і книги «Психологія недовіри. Як не попастися на гачок шахраїв» 2016 року.

      Рік тому вона вирішила написати книгу про гру в професійний покер. Вона була абсолютним новачком, стверджуючи, що не знає, скільки карт в покерной колоді. Моє болісно нерегулярне читання покерних новин каже мені, що Коннікова тепер почала робити дуже великі успіхи. Вона виграє цілі турніри!

      У січневому турнірі "PokerStars Caribbean Adventure", який позиціонує себе як реаліті-шоу, але насправді є реальним турніром, Коннікова виграла триденний $1 650 PCA National. Ні, вона не виграла $1650. Вона виграла $84500.

      Я дійсно повинен включити сюди хвилюючий опис фіналу Poker News. Коннікова вступила в хедз - ап проти Олександра Зіскіна з чіп-лідерством "три до одного", і їй не треба було багато часу, щоб закінчити справу. Після декількох рухів швидких рук Коннікова, які піднімають і знімають блайнди, вона набрала свого опонента на терні, і набрала всього дев'ять аутів.

      Ви бачите? Вона стала однією з них, чи не так? У неї є переможний жест - підняті руки. Цікаво, чи був аванс за книгу таким же великим, як її виграш в покері. Починаючи з 2017 року, дівчина активно вивчає покер за допомогою легендарного Еріка Сайдела, який став її тренером і наставником. Вона грає різні турніри і вивчає психологічну складову процесу. Особливу увагу дівчина приділяє такому фактору, як «удача», яку не можна контролювати, наскільки кваліфікованими ви б не були. Саме інтерес до цього питання привів Коннікову в покер. Вона порахувала, що це ідеальний грунт для вивчення.

      «Правда ж, буде цікаво, якщо такий цілковитий аутсайдер, як я, повністю зануриться в цей покерний світ і почне свій шлях навчання разом з кращими професіоналами? Я вирішила зайнятися цим в повну силу, професійно і подивитися, на що я буду здатна, і як це зможе вплинути на моє життя», - поділилася Коннікова.

      Я запитав у неї, чи турбується вона, що спокуса покерного життя назавжди відверне її від письма. "Ні, зовсім ні", - сказала вона. - "Я люблю писати більше всього на світі - це була моя пристрасть все життя". Вона поставила смайлик в кінці свого повідомлення. Я турбуюся, що вона на межі непереборних, радикальних змін.

      Визнавши, що вона може уявити себе і як письменницю, і як професійного гравця в покер, вона визнає, що тепер у неї може бути щось ще, про що вона і не мріяла - суцільна радість вигравати багато грошей в темній кімнаті, оточеній чоловіками.

      О, я згадував, що публікація її книги була відкладена? Книга буде називатися The Biggest Bluff і вийде в кінці цього року. Річ у тім, вона також посіла друге місце в Азіатсько-Тихоокеанському Покерному турі в Макао. Скільки вона виграла? Начебто $ 57,519.

      Коннікова наполягає, однак, що вона не збирається продавати славу спортивного успіху.

      "Ні, це не має такого відношення до перемоги, якщо чесно. Це пов'язано з насолодою і почуттям інтелектуального і емоційного виклику. Я відчуваю, що я виросла, як людина, протягом всього цього процесу; до тих пір, поки це продовжує мені подобається, чому б не продовжувати грати?"

      Я хочу їй повірити. І я вірю. Життя може послати вас в напрямках, які ви вважали неможливими. Або навіть божевільними. Особливо, коли мова йде про великі гроші. Знову ж, покер так сильно відрізняється від письма? Ви сидите годинами безперервно, ваш розум шукає наступний крок, боячись, що дні і дні сидіння не принесуть вам нічого, крім прірви розчарування, яка стане місцем поховання для вашої душі.

      Мені треба подумати. Про що мені написати книгу?"

 

 

Читайте нас також на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог