Підбірка літературних новин
13.04.2018

Пропонуємо ознайомитись із коротким переліком новин літературного світу за останній час.

 

  • 93-річний син Джона Р. Р. Толкіна Крістофер Толкін готує до виходу раніше не видану книгу письменника "Падіння Гондоліна". Твір був написаний в лікарні, куди автор Володаря кілець потрапив після битви на Соммі під час Першої світової війни в 1916 році. На думку Джона Гарта, одного з біографів творчості професора, в цьому опусі вже проступають ті самі "шаблони", на основі яких письменник пізніше буде будувати свій світ - повелитель темряви, орки, квест і герой, який спочатку вимушено, а пізніше за своєю волею перероджується в воїна. Книга вийде 30 серпня в видавництві HarperCollins.

 

  • Компанія Apple взялася за серіал за "однією з кращих фантастичних серій всіх часів" - циклу романів Айзека Азімова "Фундація". Це вигаданий всесвіт, що об'єднує цикл із семи романів, класика наукової фантастики. Розповідає про розпад могутньої Галактичної імперії та її прискорене відродження з допомогою «плану Селдона». Входить до складу 19-томного циклу Айзека Азімова Історія майбутнього.

 

  • Оголошено шорт-лист Міжнародної Букерівської премії 2018 року.
  1. Віржіні Депант з Франції (Virginie Despentes). Роман Vernon Subutex 1;
  2. Лауреат Міжнародної Букерівської премії 2016 роки за роман "Вегетаріанка" Хан Ган з Південної Кореї (Han Kang). Роман The White Book;
  3. Лауреат Міжнародної Букерівської премії 2015 Ласло Краснахоркаі з Угорщини (László Krasznahorkai). Роман The World Goes On;
  4. Антоніо Муньос Моліна з Іспанії (Antonio Muñoz Molina). Роман Like a Fading Shadow;
  5. Володар "арабського Букера" Ахмед Саадаві з Іраку (Ahmed Saadawi). Роман Frankenstein in Baghdad.
  6. Ольга Токарчук з Польщі (Olga Tokarczuk). Роман Flights.

 

  • Видавництво Рідна мова анонсувало вихід чергової книги із серії #YoungAdult від письменниці Сари Вінман.

«Коли Бог був кроликом» — це історія дитинства і дорослішання, родинних зв’язків та дружби, і доріг, якими водить життя. Це історія про незламний зв’язок між сестрою і братом — і про кролика на ім'я Бог. Книжка сумна, але не позбавлена гумору. Читач простежить за зростанням англійки Еллі, її переїздом до Нью-Йорка та життям там, до і після трагедії 11 вересня. Книжку можна буде купити наприкнці місяця.

 

Читайте нас також на FacebookInstagramTwitter та у Telegram.


Каталог