Оператор «Гри престолів» пояснив темряву в останніх сезонах
29.04.2019

     Постійні глядачі «Гри престолів» давно помітили, що серіал поступово стає все темнішим і темнішим. ІЙде зайве освітлення, і замість цього з'являється більше натурального світла. Пік темряви був досягнутий в третьому епізоді восьмого сезону, де відбулася битва між арміями живих і мертвих. Багато глядачів скаржилися, що в темряві неможливо розібрати, що відбувалося на екрані. Оператор серіалу Роберт МакЛаклен зізнався, що все зроблено на догоду реалістичності.

     «Якщо ви переглянете перший сезон, то побачите, що там повно безглуздого світла, - розповів МакЛаклен в 2017 році. - Відразу видно, що навіть денні зовнішні зйомки висвітлені. Оператори, які підключилися до роботи пізніше, погодилися, що тепер ми будемо знімати все якомога більш натуралістично».

     За його словами, на зйомках вони постійно намагалися створити ситуацію, при якій декорації і персонажі висвітлені тільки натуральним світлом або свічками. Знову-таки все заради реалістичності. У ранніх сезонах дія розгорталася влітку і восени, що дозволяло при зйомках інтер'єру використовувати зовнішній світ - персонажі просто відкривали віконниці. Але з приходом зими все змінилося.

     «Зараз же, коли прийшла зима, ми вирішили, що для них було б нерозумно тримати вікна відкритими в лютий мороз, - продовжує МакЛаклен. - Навіщо так робити? Але, з іншого боку, так для оператора набагато складніше виправдати натуральний світло і при цьому не переборщити зі свічками, вогнем або чимось таким».

     У підсумку це призвело до того, що перші три серії, дія яких здебільшого розвивається в стінах Вінтерфелла, вийшли особливо темними. Вночі та глибокої взимку навіть зі свічками темряву було неможливо розігнати без потужних освітлювальних приладів, які могли порушити реалістичність того, що відбувається.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог