Оксфордським словником названо слово року
19.11.2018

     За повідомленням на сайті Оксфордського словника, в нинішньому році словом року - Word of the Year 2018 - став прикметник «toxic» (токсичний), синонімами його можна вжити слова «отруйний», «отруєний».

       Прикметник «toxic» вперше з'явивося в англійській мові в середині XVII-го століття від середньовічного латинського «toxica», що означає «отруєне».

     На думку експертів, в нинішньому році інтерес до «toxic» сильно виріс, прикметник використовували в абсолютно різних контекстах.

      Топ-10 вживань «toxic» в словосполученнях в 2018 році за частотою:

1. хімікат
2. маскулінність
3. речовина
4. газ
5. середовище
6. відносини
7. культура
8. відходи
9. морські водорості
10. повітря

      Глобальний інтерес до виразів «токсичні хімікати» і «токсична речовина», як вважають автори словника, підскочив після отруєння в Великобританії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

      Словосполучення «токсична маскулінність» з'явилося після актуалізації теми сексуальних домагань, яка поширилася в ЗМІ і соцмережах після безлічі скандалів. Рух проти сексуальних домагань #MeToo («Я теж») також посприяв широкій популярності цього виразу.

      Смертельно небезпечні «токсичні речовини», «токсичні гази» і «токсичні відходи», причому останні особливо популярні, оскільки в США прагнуть боротися з поширенням «токсичних відходів» в результаті ураганів, і люди протестують проти підприємств, що спалюють «токсичні відходи», в зокрема в Індії. Це спалювання «токсичних відходів», що приводить до викиду токсичних газів, ідентифікували як одну з декількох причин «токсичного повітря».

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог