Офіційна інформація про вихід книг по всесвіту "Гри престолів"
28.03.2018

      Серіал "Гра престолів" вже давно обігнав першоджерело, цикл "Пісня льоду і полум'я", а шанувальники творчості Джорджа Мартіна, тим часом, як і раніше терпляче чекають продовження. Але недавно Джордж заспокоїв своїх читачів і розповів, що йому знадобиться ще «кілька місяців», щоб закінчити «Вітри зими».

      У своєму блозі Мартін написав:

 

Не знаю, що найбільш абсурдно: теорія про те, ніби я дописав книгу і з якоїсь брудної причини сиджу і чекаю, не випускаючи її, або про те, що я взагалі нічого не писав.


      Спростовуючи обидві теорії, Мартін написав, що «Вітри зими» можуть бути опубліковані вже в 2018 році. Він також розповів, що в кінці 2018 або початку 2019 року планується вихід першого тому «Фальшивих історій» про королів Таргаріенів. Ця книга отримала назву «Полум'я і кров». Це повна історія дому Таргаріенів; спочатку планувався як один том, але тепер їх буде два.

      І тільки закінчивши роботу над першим томом, письменник збирається повернутися до «Вітрів зими», а за ними - і до фінальної, сьомої частини «Пісні льоду і полум'я».

 

      Важко сказати, що швидше потрапить на полиці магазинів: «Вітри» або перший том «Полум'я і крові», але я думаю, ви отримаєте книгу про Вестерос в 2018 році від мене... хоча, хто знає, може бути і дві. Мріяти не шкідливо.

 

      Джордж Мартін ніяк не може закінчити «Вітри зими», наступний роман циклу «Пісня льоду і вогню», але в «житті» серіалу «Гра престолів» продовжує приймати безпосередню участь. Нещодавно письменник порадував шанувальників повідомленням про те, що вже в 2019-2020 році можна чекати перший приквел «Ігри престолів» - фактично відразу ж після закінчення основного серіалу.

      У своєму Facebook Джордж Р. Мартін ще раз нагадав, що спочатку в планах HBO значилися відразу п'ять приквелів «Гри престолів», і, в той час як доля чотирьох залишається невідомою, з одним HBO вже визначився. Виробництвом першого приквела «Ігри престолів» займеться Брайан Когман - «ветеран» шоу HBO, який спочатку працював асистентом шоураннера, а потім сценаристом, редактором і, нарешті, продюсером.

      Мартін називає Когмана «головним знавцем канону» і зазначає, що саме Брайан брав участь в процесі написання більшості епізодів «Ігри престолів» - так що і з роботою над приквелом впорається на «відмінно».

      Зрозуміло, розкривати які-небудь подробиці про сюжет нового проекту, над яким працює Когман, Джордж Р. Мартін не став. Єдине, на чому наголосив письменник - так це те, що проект не буде прямим сіквелом «Ігри престолів» і навіть поняття «спін-офф» для нього не дуже підходить, краще всього вважати прийдешній серіал «наступником» або «приквелом» оригінальної «Ігри престолів ». Орієнтовно, за словами Мартіна, новий проект вийде в ефір в 2019/2020 році.


Каталог