Обкладинка «Аґрафки» знову визнана однією з найкращих!
25.01.2018

 

  Одразу два польських видання Рolityka та Mały Format визнали обкладинку творчої майстерні «Аґрафка» до книги «Po trochu» польської письменниці Вероніки Ґоґоли однією з найкращих у 2017 році.

   Десятку фаворитів обирали польські ілюстратори літературно-критичного часопису Mały Format Яцек В’ядерний та Наталя ПжибишДо списку увійшло 10 обкладинок, 9 з яких виконані польськими художниками. 

  Польські ілюстратори визнали обкладинку "Аґрафки" найбільш яскравою з усієї десятки. У ній змішані різні мотиви. Основним принципом створення графіки є повторення, повторюється форма рівних рядків, дерева та фігури. В ілюстрації є численні народні мотиви, помітні у вишивці та візерунках, але є і сучасна тема — зрештою, все збудоване з пікселів (хоча треба додати, що це скоріше Nokia 3310, ніж фільми в технології Blu-ray). Це явне посилання на естетику комп'ютерних ігор з їх розподілом на послідовні рівні - також легко побачити, що деякі з них ховають смерть.

  Редакція видання Polityka відібрала 17 найкращих обкладинок, серед яких теж опинилася обкладинка творчої майстерні "Аґрафки".

 

 

 

   У доробку Творчої майстерні “Аґрафка” кілька десятків книжок, виданих провідними видавництвами України. Авторські книги Романи й Андрія вийшли, зокрема, у Франції, Польщі, Словаччині, Словенії, Латвії, Аргентині, Мексиці, Бразилії, Південній Кореї та Китаї; наступні видання готуються до друку в Японії, Тайвані та ін. Творча майстерня “Аґрафка” здобула багато престижних міжнародних нагород і премій, у тому числі нагороди Болонського ярмарку дитячої книги в категоріях “Opera Prima” (2014) та “Нові горизонти” (2015), нагороду Братиславської бієнале ілюстрації – плакету BIB (2011, 2017), премію “Найкраща книга року” Львівського форуму видавців (2011, 2015), перемогу в конкурсі “Книжкового Арсеналу” та Ґете-Інституту в Україні на найкращий книжковий дизайн (2017) тощо. Тричі (2012, 2013 i 2015) книжки, створені “Аграфкою”, потрапляли до “Білих круків” – каталогу найкращих дитячих видань світу, що видається Міжнародною радою з дитячої та юнацької книги (IBBY).

 

Читати більше


Каталог