Вручено альтернативну Нобелівську премію з літератури
14.10.2018


      У Швеції вручили альтернативну Нобелівську премію з літератури. Лауреатом стала французька письменниця гватемальського походження Маріз Конде.

      Маріз Конде - автор декількох видатних романів, в їх числі «Я - Тітуба, чорна відьма Салема» (1986), «Сегу» (1987), «Навітряні висоти» (1998) та інші. Рішення організаторів підкріплено тим, що книги письменниці Конде описують «жахи колоніалізму і хаос постколоніалізму».

      Крім Конде на премію було номіновано дві людини - Ніл Гейман і канадсько-в'єтнамський автор Кім Тхуі. Раніше був висунутий також Харукі Муракамі, але письменник відмовився від участі, мотивувавши це тим, що зайнятий творчою роботою і не хоче ставати об'єктом уваги ЗМІ та витрачати час на боротьбу за премії.

      Нагадаємо, що традиційна Нобелівка з літератури тимчасово скасована в зв'язку з низкою скандалів, пов'язаних з її організаторами. Останнім автором, який отримав Нобелівську премію в галузі літератури, став Кадзуо Ісігуро, автор «Похованого велетня», «Не відпускай мене» та інших романів.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог