Невдалі екранізації книг. Частина друга.
12.03.2018

«Прекрасні створіння» (2013)


      Мелодрама за однойменним романом Камі Гарсіа і Маргарет Штоль.

      «Замість того щоб показати двох сильних героїнь - пророка Амму і бібліотекаря Маріан, фільм "схрестив" їх і зробив одним персонажем. Решту героїв ледь можна впізнати. Схоже, режіссëр взагалі не відкривав книгу, а сюжет йому хтось переказав», - обурюються книголюби.

 

«Ерагон» (2006)


      Фільм за мотивами тетралогії «Спадщина», написаної Крістофером Паоліні.

      «Сценаристи взяли з книги лише основні моменти - хлопчик знаходить яйце дракона, вирушає у пригоди, зустрічає різних людей, бере участь в битвах. Вони так сильно змінили сюжет, що фільм зовсім не схожий на книгу і не викликає тих емоцій, що відчуваєш під час читання», - засмучується фанат тетралогії.

 

«Милі кістки» (2009)


      Фільм знятий Пітером Джексоном по роману американської письменниці Еліс Сиболд.

      «Ця книга для мене так багато значить, вона сильно вплинула на мої переконання - і сценаристи змінили в ній ВСЕ! Коли я дивилася фільм, то розплакалася лише в кінці, коли героїня про "кісточки" говорила, а коли читала книгу, то практично в кожному розділі почуття переповнювали мене», - ображаються фанати роману.

 

«Зачарована Елла» (2004)


      За романом Гейл Карсон Лівайн.

      «Книга розповідає про дивовижну молоду дівчину, яка за будь-яких обставин лишається самою собою. Їй не потрібен гарний принц, який би врятував еë, - вона сама його рятує кілька разів. Книга навчила мене цінувати свою унікальність і бути хороброю. Фільм же вчить, що якщо у вас проблеми, не рипайтесь і просто почекайте, поки з'явиться відповідний мужик і вирішить всë за вас. Не зовсім те послання, яке сподіваєшся побачити після читання роману», - засуджують фанати.

 

«Академія вампірів» (2014 року)


      Фільм знятий за серією романів американської письменниці Райчел Мід.

      «З книг, в яких розглядалися дійсно важливі проблеми психічного здоров'я, нерівність і расизм, зробили ще один поганий фільм для підлітків. Мене це дратує!» - пише фанатка Райчел Мід.


Каталог