Найцікавіші книжкові клуби
19.02.2018

      Куди цікавіше говорити про книжки, ніж про погоду. Книжкові клуби, такі популярні в усьому світі, потроху набирають обертів і в нашій країні. Все частіше люди збираються разом, щоб обговорити прочитане і посперечатися про книгу, яка так зачепила. Пропонуємо почитати про цікаві книжкові клуби світу.

      1. Книжковий клуб «Швидкі побачення»
      Де: Нью-Йоркська публічна бібліотека

      Зустрічі цього клубу схожі на звичайні вечірки спід-дейтінг, з одним тільки «але»: у кожного учасника повинна бути з собою книга. За сигналом люди сідають один навпроти одного і за короткий час розповідають про книгу. Як написано на сайті бібліотеки, таким чином всі, хто прийшов встигають поділитися своїми думками, дізнатися про нові книги і обзавестися друзями.

      2. Прогулянковий книжковий клуб Емілі
      Де: парк Хампстед-Хіт, Лондон

      Емілі - книжковий оглядач The Guardian, блогер і автор ідеї незвичайного книжкового клубу, в якому поєднані два її улюблених заняття - читання і ходьба. Раз на місяць у неділю група людей збирається в лондонській книгарні Daunt Books і відправляється на годинну прогулянку по парку Хампстед-Хіт. По дорозі всі говорять про одну вибрану книгу. Емілі вважає, що обговорювати книги на ходу набагато простіше - думки упорядковуються під ритм кроків, пейзаж розслабляє, а сором залишається десь біля дверей книгарні. І взагалі, піші прогулянки дуже корисні для здоров'я.

      3. Книжковий клуб «Комікси і кава»
      Де: кав'ярня PIQ, Берклі

      Книжкових клубів по графічних новелах досить багато, але цей відрізняється тим, що розташований в тому самому Берклі, де повно найрозумніших студентів, гіків, молодих вчених, експериментаторів і так далі. Незважаючи на серйозне навчання, деякі студенти знаходять час на те, щоб поговорити про улюблені комікси - від іранської автобіографії «Персеполіс» до кумедних пригод «Астерікса і Обелікса». Причому говорять не тільки про сам комікс, але і про інші роботи автора і художника.

      4. Віртуальний клуб Емми Уотсон «Наша спільна полиця» (Our shared shelf)
      Де: сайт Goodreads

      Емма Уотсон - посол доброї волі ООН у справах жінок, і читає багато книг про гендер і рівноправність. Ось чому вона вирішила створити свій віртуальний книжковий клуб. Щомісяця актриса, найбільш відома своєю роллю Герміони Грейнджер у фільмах про Гаррі Поттера, радить прочитати певну книгу, задає питання про неї в соцмережах і таким чином провокує публічне обговорення важливої ​​соціальної теми. Кожен бажаючий може опублікувати в «Інстаграмі» відгук на книгу з хештегом #oursharedshelf, і його побачать інші учасники клубу. Перша книга для обговорення в 2018 році - "Why I'm no longer talking to white people about race" Рені Еддо-Лодж.

      5. Книжковий клуб для дорослих з аутизмом
      Де: Університет Юти

      Цей клуб був створений з метою урізноманітнити дозвілля дорослих аутистів. Ведучі пропонують дві книги, і кожен вибирає ту, що йому більше до душі. В основному це захоплюючі історії на кшталт «Пригод Шерлока Холмса» і «Острова блакитних дельфінів». Зустрічі проходять в неформальній обстановці - з жартами, суперечками і піцою. Книжки - відмінний привід для того, щоб зібратися і відчути себе частиною чогось великого.


Каталог