Мумі-тролі оселилися в льодовій печері в Фінляндії
19.03.2019

Чудова новина для шанувальників творчості знаменитої дитячої письменниці Туве Янссон - в Фінляндії в льоду втілили чарівну історію про Мумі-тролів. У підземній печері Vesileppis недавно відкрилася унікальна виставка крижаних скульптур милою сімейки Мумі-тролів та їхніх друзів - казкових персонажів, створених фінською казкаркою і художницею. Ця льодова галерея обіцяє стати головною визначною пам'яткою регіону Саво.

Крижана долина Мумі-тролів - велика підземна печера, вирубана в скелі, - з'явилася в селищі Леппявірта, вже ставши однією з його головних визначних пам'яток. Спустившись на 30 метрів вниз, відвідувачі опиняться в казковій крижаній печері.

Цього року світові чемпіони з фігурного вирізання льоду - фінська команда Jäälinnan mestariveistäjät разом з чемпіоном світу Лхавгадорі (Джорджем) і чемпіоном Фінляндії Анни КУОС - разом попрацювали над створенням тематичного льодового парку Мумі-тролів. Матеріалом різальникам служили брили найчистішого прозорого льоду.

У парку 16 льодових скульптур висотою від 1,5 до 6 метрів, які немов зійшли зі сторінок казки. Серед них - милий маленький Мумі-троль, малятко Мю, Туу-Тікі, конячка, Морра. Їх оточує казкова атмосфера «Чарівної зими»: дерева, схожі на торти, снігові стежки, химерна гра вогнів і приголомшливий звуковий супровід.

Організатори обіцяють, що парк буде працювати цілий рік.

 

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог