Мішель Уельбек отримав орден Почесного легіону
24.04.2019

     Президент Франції Емманюель Макрон вручив письменнику Мішелю Уельбеку найвищу нагороду країни - орден Почесного легіону. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на France Info. 63-річний француз удостоєний ступеня лицаря ордена.

      Макрон підкреслив, що творчість Уельбека вказує на те, що «він є романтиком в світі, який став суто матеріалістичним». Він також висловив упевненість, що твори письменника не є песимістичними, а «сповнені надії на краще майбутнє».

      Перша книга Уельбека - збірка есеїв «Залишитися живим» - побачила світ у 1991 році, а перший роман «Розширення простору боротьби» був опублікований в 1994 році і відразу ж приніс популярність автору. За свій наступний роман «Елементарні частинки» (1998) письменник був удостоєний французької літературної премії. Уельбек також є володарем Гонкурівської премії за роман «Карта і територія» (2010). Його останній роман «Серотонін», що вийшов на початку року, користується великим успіхом. За даними агентства Франс Прес, там продано близько 800 тис. примірників лише французькою мовою.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог