Маргарет Етвуд випустить продовження «Сповіді служниці»
02.12.2018

     Канадська письменниця Маргарет Етвуд, яка створила антиутопію «Сповідь служниці», оголосила про роботу над сиквелом роману.

      Дія відбувається у вигаданому світі недалекого майбутнього. У кастової республіці Гілеад при владі стоять радикальні християни. Жінки в цьому суспільстві знаходяться в положенні пригноблених: вони не мають права володіти власністю, працювати, любити, бігати вранці, читати і писати.

      Вперше опублікований в 1985 році, роман, на думку фанатів письменниці, не втратив актуальності. Сама Етвуд вважає за краще не називати книгу науковою фантастикою, мотивуючи це тим, що в сюжеті не так багато фантастичних припущень - багато з того, що описано в книзі, вже відбувається і існує на Землі в тому чи іншому вигляді.

      І ось нарешті письменниця взялася за продовження. Уже відомо, що дія розгортатиметься через 15 років після подій, описаних в першій книзі. Назва другої частини The Testaments, що можна перевести як «Заповіти». Етвуд обіцяє розкрити більше подробиць про пристрій Гілеада і розповісти історію вустами відразу трьох героїнь.

      Чекати ще довго, але ж можна поки перечитати першу частину і навіть подивитися екранізацію - по книзі в 2017 році зняли непоганий серіал.

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitterTelegram

Дивіться на YouTube.


Каталог