Ієн Мак'юен анонсував новий роман
01.10.2018

      Букерівський лауреат Ієн Мак'юен знову повернувся до жанру наукової фантастики. Його нова книга буде присвячена любовному трикутнику, що склався навколо штучної людини. Дія роману «Машина, схожа на мене» відбувається в альтернативній реальності: в Лондоні 80-х років, де Алан Тьюринг зробив прорив в області створення штучного інтелекту, Великобританія програла Фолклендську війну, а Маргарет Тетчер бореться за владу з Тонні Бенном.

      На тлі цих історичних подій розгортається історія Чарлі, людини, що «дрейфує по життю і ухиляється від повної зайнятості». Він закоханий в студентку Міранду, що зберігає свій секрет. Чарлі купує «штучну людину» Адама і запрошує Міранду допомогти йому сформувати особистість свого «творіння». Разом пара створила те, що майбутній видавець книги назвав «гарною, сильною, розумною ... і майже ідеальною людиною».

      В майбутньому романі Мак'юен створює не тільки захоплюючу історію, а й ставить глибоке моральне питання: що робить нас людьми і чи може машина замінити людину?

 

Читайте нас на FacebookInstagramTwitter та у Telegram

Дивіться на YouTube.


Каталог